Direktor Spartaksa suspendovan na 10 godina zbog ponude da namesti meč sa Zvezdom

Direktor Spartaksa suspendovan na 10 godina zbog ponude da namesti meč sa Zvezdom

Edgaras Gauračs, bivši napadač Spartaksa iz Jurmale, drastično sankcionisan zbog, kako je utvrđeno, ponude da utiče na rezultat meča u Beogradu 2018. godine

Evropska fudbalska federacija (UEFA) izrekla je sredinom ovog meseca tešku kaznu za bivšeg napadača, danas sportskog direktora letonskog Spartaksa Edgarasa Gauračsa od 10 godina zbog, kako je navedeno, "nameštanja utakmice".

Iako u objavi ove kazne nije navedeno o kojoj evropskoj utakmici tog kluba se radi, letonski mediji spekulišu da je u pitanju revanš utakmica 1. kola kvalifikacija za Ligu šampiona između Crvene zvezde i Spartaksa, odigrana 2018. godine.

UEFA i letonska policija su došli do saznanja da je bilo pokušaja da se utiče na ishod ove utakmice i taj slučaj je završio na sudu - navodi isti medij.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Inače, Evropska fudbalska federacija je već obavestila o svojoj odluci Fudbalski savez Letonije i naložila da primeni sankcije prema Edgarasu Gauračasu, koji je bio akter spornog meča u sastavu gostujuće ekipe.

U saopštenju UEFA se navodi da je letonski funkcioner kažnjen na osnovu tri paragrafa Artikla 12 Uefa disciplinskog pravilnika.

U međuvremnu se oglasio i suspendovani Gauračš.

On je za letonske medije izjavio da ne želi ništa da komentariše, da je iznenađen, i da nema šta da kaže u ovom trenutku jer još uvek nije primio zvaničan UEFA dokument o suspenziji.

To je veliki nesporazum. Jesam dobio ponudu da utičem na ishod utakmice pre nekoliko godina, ali kategorički sam odbio i momentalno prijavio taj pokušaj fudbalskim vlastima. Ne smatram se da sam bilo šta nečasno uradio - izjavio je bivši napadač letonskog šampiona.

Savest mi je mirna i uveren sam da će se ovaj veliki nesporazum rešiti - kaže on.

Podsećanja radi, Spartaks i Zvezda su jula 2018. godine igrali u Letoniji 0:0, da bi srpski šampion u revanšu savladao Letonce 2:0 golovima u 78. i 81. minutu.

(Telegraf.rs)