DINO RAĐA ODUŠEVIO SRBE: Izjava koja je zapalila internet (FOTO)


Predsednik Stručnog saveta Košarkaškog saveza Hrvatske ne krije da Srbi imaju najbolje košarkaše.

Da je Andrea Trinkijeri bio na korak od preuzimanja hrvatske košarkaške reprezentacije, šuškalo se pre njegovog dolaska u Partizan. Sada je stigla potvrda sa "najvišeg mesta".

Andrea Trinkijeri
Andrea Trinkijeri

Predsednik Stručnog saveta Košarkaškog saveza Hrvatske, legendarni Dino Rađa ovo je otkrio u razgovooru za Dnevnik "Nove TV" kada je upitan da li je tamošnja reprezentacija mogla bolje da prođe u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo, ili je na putu ka neuspehu tome lošim potezima doprineo i sam Savez:

Dino Rađa tokom posete redakciji
Dino Rađa tokom posete redakciji "Blica"

- Pa gledajte, nije problem priznati grešku. Samo morate da znate šta je sve urađeno pre toga. Nemojte misliti da mi nismo razgovarali i s Trinkijerijem, ali i sa Perasovićem, Repešom i sa gomilom trenera koji imaju nekakvu težinu. I tražili smo rešenje po Americi. Međutim, dobili smo masu tih odbijanja, ljudi su jednostavno zainteresovani za neke više nivoe poput evroligaških klubova. U situaciji u kojoj smo bili, jednostavno smo uzeli rešenje koje je u tom trenutku bilo najbolje - pojasnio je Rađa kako se došlo do toga da Dražen Anzulović vodi reprezentaciju Hrvatske.

Dražen Anzulović
Dražen Anzulović

Ona je porazima od Poljske, koji je bio koban za neodlazak na Mundobasket, a onda i od Mađarske, neslavno privela kraju kvalifikacije, a "24sata.hr" tim povodom prenosi i sledeće Rađine reči:

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

- Gledajte ovako, stvari su puno kompleksnije nego što to izgleda na prvi pogled. Svaki rezultat je ogledalo nekog rada u prošlosti. I mi konačno moramo da prestanemo da zabijamo glavu u pesak kao nojevi i da kažemo kako stvarno stvari stoje. A to je da mi već odavno nismo vrh evropske košarke s najboljim igračima, a bez najboljih igrača smo još niže.

Košarkaška reprezentacija Hrvatske

Na tome se nije zaustavio:

- Svako upiranje prstom sada je bespredmetno, jer šta ja ili vi imamo od toga da priznam da sam pogrešio oko izbora jednog selektora? Ili šta ima neki igrač od toga da kaže ja imam svoj deo krivice ili neko drugi? Ono što nama treba to je samo krvavi rad, da se zatvorimo, pokrijemo se ušima i kažemo "Mi smo sada tu gde jesmo i treba da počnemo da radimo".

Rađa o reprezentaciji Srbije:


"Ako pogledaš kako oni rade, kakav je njihov odnos prema košarci, onda ćeš videti da je suludo uopšte porediti nas i njih kad je u pitanju košarka"

Blic