Dinamo Zagreb dao 2.500.000 za igrača kom je otac dao ime po Zvezdinoj LEGENDI!

Robert je ime dobio po Prosinečkom, ali to nije sve, pošto je i njegov brat dobio ime po drugoj Zvezdinoj legendi - Dejanu Savićeviću

Dinamo Zagreb nastavlja da obara rekorde kada je reč o transferima. Hrvatski klub je ovoga puta doveo iz bečkog Rapida Roberta Ljubičića (22) za 2.500.000 miliona evra, igrača kom je otac veliki navijač Crvene zvezde.

Pored novčanog iznosa koji je Dinamo pripremio za ovog igrača, Rapidu će pripasti i procenti od buduće prodaje, a ukoliko je suditi po pređašnjim transferima "modrih", mogao bi Rapid da dođe do još jedne solidne sume novca.

Ljubičić, inače rođen u Austriji, nastupao je za mlade repreznetacije Hrvatske, da bi se kasnije odlučio da promeni nacionalni dres i zaigra za Austriji. O kakvom talentu se radi govori dosta i poređenje medija iz Austrije koji su ga upoređivali sa Lukom Modrićem.

Još jedna zanimljiva stvar vezana za ovog fudbalera, jeste to što mu se otac, inače Hrvat iz Bosne i Hercegovine, preselio u Austriju 90-ih godina prošlog veka, a da se takođe bavio amaterskim fudbalom. Pored svega toga, njegov otac je i veliki navijač Crvene zvezde, zbog čega je sinovima dao imena po Zvezdinim igračkim legendama. Većpomenuti Robert je ime dobio po Prosinečkom, dok je stariji Dejan dobio ime po Savićeviću.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Inače, Dejan Ljubičić je prošlog leta prešao iz Rapida u Keln.

(Telegraf.rs)