“Dinamo je veliki, Partizan igra Evropu, ali je ipak Zvezda najveći klub!”

On ističe da više ne gleda srpsku Superligu, jer kako kaže, nije mu atraktivnaObjavljeno: 26.02.2020. 14:32h

Bivši fudbaler Crvene zvezde i Rijeke, crnogorski internacionalac Marko Vešović, pričao je o nekoliko interesantnih tema vezanih za fudbal na Balkanu, a prvo se osvrnuo na to da li bi možda izabrao odlazak u Partizan, ili povratak u Crvenu zvezdu.

Ako bih morao da biram npr. između Partizana i Crvene zvezde, opredelio bih se za bivši klub, zato što sam za njih navijao od malena, kao i cela moja porodica. Zvezda je najveći klub na Balkanu. Dinamo jeste veliki, Partizan redovno igra evropska takmičenja, ali igranje u Zvezdi je san svakog dečaka. To je stvar presziža. Reč je o klubu koji je osvojio Ligu šampiona, klubu sa najboljim uslovima za razvog fudbalera i to je klub sa najboljim navijačima - rekao je Vešović.

Marko Vešović
Marko Vešovićfoto: Starsport©

Vešović, koji trenutno igra za Legiju, ističe da je poljski šampionat kvalitetniji od srpskog.

Poljska liga je jača od srpske, fudbaleri su spremniji, uvek daju 100 odsto, svaki protivnik je opasan, tako da morate da date sve od sebe na svakoj utakmici. Ekstraklasa je baš dobra, jaka. Jedino što mi ovde nedostaje je što nema klubova koji redovno učestvuju u UEFA takmičenjima. U Srbiji, pak, ako Zvezda igra sa ekipom iz donjeg doma tabele zna se da će da dobije i to ubedljivo. Više ne gledam srpsku ligu. Nemam vremena, a i nije mi baš nešto atraktivna. Potrebno je najpre uložiti u stadione, kako bi se omogućilo ljudima da dolaze na utakmice. Zasad je liga pomalo dosadna - dodao je Vešović.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Marko Vešović ima 28 godina i od januara 2018. godine je član Legije iz Varšave.

Espreso