DETONACIJA! Kanga stiže u ZVEZDU za 1.600.000 evra

Na pomolu je senzacionalan posao srpskog prvaka

Vratio se Aleksandar Katai, vratiće se i Gelor Kanga. Crvena zvezda je pred senzacionalnim pojačanjem, pošto Gabonca još samo potpis deli od druge promocije na stadionu “Rajko Mitić”.

Kanga je slobodan igrač pošto mu je istekao ugovor sa praškom Spartom, a činjenicu da nije uspeo da dogovori ostanak u Češkoj, niti pristao na uslove koje mu je nudio turski Trabzon, iskoristili su crveno-beli i munjevitom akcijom ugrabili još jedno kapitalno pojačanje pred početak nove sezone.

Česi su Kangi ponudili ponižavajući ugovor, dok su ga Turci narodski rečeno "zavlačili" u pregovorima i obećavali nešto što nisu hteli da stave na papir. Crvena zvezda je nedeljama čekala šansu i bila najkorektnija i najkonkretnija u pregovorima sa bivšim vezistom.

Prema informacijama MOZZART Sporta, Kanga će u drugom mandatu u Beogradu zarađivati 500.000 evra po sezoni tokom trogodišnjeg ugovora, dobiće i 300.000 evra "na ruke" u vidu bonusa za potpis, a ugovorom je predviđeno da u slučaju plasmana u Ligu šampiona nagrada iznosi 800.000 evra.

Afrički vezista je danas napustio Prag i uputio se ka Parizu gde mu se nalazi porodica. Istovremeno je u direktnom obraćanju preko društvene mreže Instagram poručio navijačima Trabzona da ne dolazi u njihov klub. 

Očekuje se da u narednim danima dogovor sa Crvenom zvezdom prenese i na papir. Kanga će predstavljati skupo, ali kapitalno pojačanje za tim Dejana Stankovića.

I tokom prvog mandata je bio jedan od najskupljih igrača u timu, ali je opravdao svaki uloženi evro i bio jedan od nosilaca igre Milojevićeve Zvezde koja je klub vratila na evropsku mapu i sa kojom je počeo veliki uspon Crvene zvezde koji je rezultirao prolećem u Ligi Evrope, a kasnije i sa dva učešća u Ligi šampiona.

Mozzartsport