Dešifrujemo skrivene poruke u saopštenjima Zvezde i Partizana: Šta znače “zagrljaji u Njujorku”

Košarkaši Crvene zvezde i Partizana u tišini se spremaju za majstoricu polufinala plej-ofa ABA lige (subota 18.00 Arena sport 1), dok sa druge strane klubovi vode pravi rat saopštenjima.

Posle nekokoliko televizijskih gostovanja Nebojše Čovića, u kojima je "peckao" crno-bele, reagovao je prvi čovek Partizana Ostoja Mijailović, koji je dao intervju za klupski sajt. Nakon toga videli smo nova saopštenja Zvezde i Partizana, a sve je kulminiralo sa poslednja dva, u kojima je bilo "udaraca ispod pojasa" na obe strane.

Bilo je skrivenih poruka u kojima su se omalovažavale dve strane, a mi smo pokušali da dešifrujemo ključne.

KK Crvena zvezda šifrovane poruke:

Nebojša Čović u Jutarnjem programu Pinka; Printscreen: Youtube/Novo jutro

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

1. "Ambiciozni pojedinac" - misli na predsednika KK Partizan Ostoju Mijailovića.

2. "Odgovorio je očekivano, kruto, poput lima" - aludira se na prozivke koje se mogu čuti u javnosti kada je u pitanju Ostoja Mijailović, kada ga prozivaju da je počeo karijeru kao limar.

3. "Lični PR zadužen za SOS situacije" - Verovatno se aludira na novinara SOS kanala Vladana Tegeltiju, da je on navodno pomogao Mijailoviću u saopštenjima .

4. " ,,Specijalci'' pored klupe iz raznih prigradskih naselja i sa splavova" - aludira se  na deo navijača koji stoji iza klupe Zvezde sa ciljem da vrši pritisak i vređa crveno-bele tokom utakmica.

5. "Od koloritnog „biznisa" u Italiji, preko raznih sumnjivih političko-biznis veza i romantičnih zagrljaja u Njujorku, do „transparentnih" poslova u Raškoj oblasti"? - aludira se na fotografiju gde je Ostoja Mijailović u Njujorku zagrljen sa Vukom Jeremićem i bratom Velje Ilića (Vojislavom) 2. avgusta 2013. godine u Njujorku.

6. "Zašto je sedište KK Partizan izmešteno iz prostorija SD Partizan u Humskoj 1, po prvi put u istoriji, posle 73 godine?" - aludira se na loš odnos između Ostoje Mijailovića i uprave FK Partizan.

KK Partizan šifrovane poruke

Ostoja Mijailović sa Žućkovom levicom; Foto: Telegraf.rs

1. - Uvrede iz Železnika  - Misli se situaciju da je FMP svojevremeno preuzeo Zvezdino mesto 2011. i nazvao se Crvena zvezda Beograd, dok je prava Zvezda bila "zamrznuta" na nekoliko godina, dok nije očišćena od dugova. Ovim je Mijailović pecnuo crveno-bele i Čovića, jer nije adresiran Mali Kalemegdan, gde je središte Zvezde.

2.  "Sampoproglašena" legenda na tribinama Pionira - verovatno se aludira na transparent "Čoviću legendo", koji je bio u Pioniru pre nekoliko godina, koji su istakli simpatizeri Zvezde.

Transparent navijača Zvezde posvećen Čoviću; Foto: MN Press

3. "Naručene intervjue i jutarnje programe" - aludira se na često gostovanje Nebojše Čovića u jutranjim programima Hepi televizije i Pinka.

4. "Za kratko vreme ušao sam u društvo istinskih legendi Crvene zvezde, poput Dragana Džajića, Moke Slavnića, Ducija Simonovića i Zorana Radovića" - aludira se na loš odnos Čovića sa pomenutim legendama Zvezde.

5. "Kada mirni i odmereni, svuda uvaženi Dragan Džajić, revoltiran uvredama i lažima pribegne sili" - aludira se na sukob koji su imali Čović i Džajić dok su vodili FK Crvena zvezda, kada je prema nekim nepotvrđenim navodima Džajić udario Čovića.

6. "Apelovao sam i ponovo ću na "Grobare" da pevaju Partizanu, a ne pesme rivalskih navijača, nastalih pre 13 godina u Železniku" - aludira se na vređanje porodice Nebojše Čovića od strane Grobara, koje je započeto od strane Delija, koje su bile u sukobu sa Čovićem dok je vodio FMP.