Derbi će pratiti barem 35.000 gledalaca

Ako je suditi po tempu kojim se prodaju ulaznice za 162. večiti derbi, biće to ponovo prava fudbalska svetkovina.

Ukrstiće koplja u nedelju (18.00) Crvena zvezda i Partizan na stadionu Rajko Mitić, a ako podrži i lepo vreme, mogli bismo da imamo pune tribine.

Prvog dana prodaje ulaznica otišlo je više od 5.000 karata, što je sjajna brojka, kako kažu u Zvezdi. Ako se dodaju i vlasnici sezonskih ulaznica, kao i to da se karte za jug prodaju na stadionu Partizana, procene su da će biti makar 35.000 duša na tribinama tokom 162. derbija.

Više od 20.000 navijača Zvezde je bilo prošle nedelje na utakmici protiv Vojvodine u Beogradu, tako da se očekuje još više da ih bude u duelu sa Partizanom.

Pogotovo što njihov tim ima veliku bodovnu prednost na tabeli, ali i da bi bili podrška novom treneru Dejanu Stankoviću na njegovom debitantskom debiju u ulozi šefa struke.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

S druge strane, očekuje se i da navijači Partizana u solidnom broju dođu na utakmicu i pored svih međusobnih trvenja između njih.

Crno-beli igraju relativno dobro u poslednjih nekoliko okršaja sa Zvezdom, a eventualna pobeda na Marakani mogla bi možda i da malo zakuva šampionsku trku.

U svakom slučaju, u doba kada su stolice postavljene na tribine, posete na derbijima ne mogu da se porede sa periodom pre toga. Zato danas među 10 najposećenijih mečeva između Zvezde i Partizana nema nijednog iz 21. veka. Rekord je i dalje iz novembra 1976. godine, kada su na tribinama bila 90.143 gledaoca.

Mozzartsport