Delije večeras navijaju za REAL MADRID! Evo i zašto

Fudbaleri Reala igraju za finale Lige šampiona, ali i za Crvenu zvezdu

Fudbaleri Reala iz Madrida dočekaće Čelsi u okviru prve utakmice polufinala Lige šampiona, a ovaj meč će biti izuzetno važan za Crvenu zvezdu i sve njene navijače.

Liga šampiona se polako privodi na kraju, još samo pet utakmica je ostalo do odgovora na pitanje,  "ko će biti novi prvak Evrope"?

U prvom polufinalu snage će odmeriti Real Madrid i Čelsi, dok će u drugom igrati Mančester Siti i PSŽ.

Iako je sigurno da nećemo videti nijednog fudbalera iz Srbije u finalu Lige šampiona, ipak će meč između Reala i Čelsija biti važan za fanove u Srbiji.

Naime, ukoliko Real Madrid uspe da eliminiše Čelsi, to znači da će Zvezda 99 odsto naredne godine krenuti kvalifikacije za Ligu šampiona iz drugog kola.

Zvezda bi iz prvog kola krenula samo u slučaju da Čelsi osvoji LŠ, a na kraju u Engleskoj ne bude među četiri najbolje ekipe, kao i ukoliko osvoji PSŽ, a na kraju ne bude među dve najbolje u francuskom prvenstvu.

Već večeras Real može Zvezdu da oslobodi najveće strepnje, jer je ipak teško očekivati da će PSŽ u Francuskoj pasti ispod druge pozicije, čak i da osvoji Ligu šampiona, iako mu je Monako za petama i zaostaje samo jedan bod.

Još uvek postoje brojne kalkulacije oko toga odakle će Zvezda započeti svoj evropski put naredne godine, a ekspert u tom polju je čovek koji se krije iz Tviter naloga "Playtony", koji svakodnevno izveštava ljude o tome kako se Zvezda kotira s koeficijentima.

A važno je napomenuti i još jednu analizu Plejtonija u kojoj kaže da će Zvezda, ukoliko se plasira u Ligu Evrope, biti u visokom drugom šeširu ovog takmičenja, samo dva mesta ispod crte koja vodi u prvi šešir.

(Telegraf.rs)