Delije se prisetile parole od pre 8 godina kad su podržale Ukrajinu, evo dokaza

Tada su najvatrenije pristalice crveno-belih pružile podršku ukrajinskom narodu

Dosta polemike tokom i nakon 166. "Večitog derbija" vodilo se oko koreografije koju su navijači Crvene zvezde spremili za početak utakmice, aludiravši da je to bila provokacija upućena Ukrajini. 

Delije su prvo napravile sliku groblja sa mesečinom, a koreografija je bila u plavoj i žutoj boji, što su mnogi okarakterisali kao provokaciju Ukrajini i žrtvama koje su nastradale u sukobu sa Rusijom.

Ipak, kada se razvila šetalica na kojoj je bio lik Matorca iz filma "Maratonci trče počasnic krug" uz poruku "Dobro veće", bilo je jasnije da koreografija nema nikakve veze sa Ukrajinom.

Spekulacije oko toga zašto su izabrane baš boje koje čine ukrajinsku zastavu nastavile su se i posle meča, ali ako se vratimo na 2014. godinu i meč Evrokupa u kom je Crvena zvezda dočekala ukrajinski Budiveljnik videćemo da najvatrenije pristalice crveno-belih nemaju ništa protiv Ukrajine, makar to nije bio slučaj u prošlosti.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Delije su na pomenutom meču istakle transparent na kom je pisalo "Slava Rusiji, Ukrajini, Srbiji".

Kako je to izgledalo na meču protiv Budiveljnika, kao i u nedelju na "Večitom derbiju" pogledajte u galeriji ispod teksta.

(Telegraf.rs)