DELIJE, RADUJTE SE: Terzić spremio odlične vesti za sve Zvezdaše (FOTO)

Subotnjom utakmicom sa Čukaričkim fudbaleri Crvene zvezde spustiće zavesu na jednu od najuspešnijih godina u klupskoj istoriji.

Ostaće zapisano da je na početku 2018. godine ekipa zaigrala u eliminacionoj fazi evropskog takmičenja posle četvrt veka, te da je na leto izborila plasman u Ligu šampiona.

„Sve rezultate, i sportske i finansijske, iskoristićemo kao novi zamajac, nećemo se zaustaviti na ovome, ovo je početak stvaranja velike Zvezde. Zvezda se više ne može zaustaviti“, kaže u razgovoru za „Blic“ generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić.

Nakon što bude stavljena tačka na kalendarsku godinu u Zvezdi će se pozabaviti pitanjima koja predstavljaju prioritet za nastupajući period.

„Zvezda će iz sezone u sezonu biti jača. To je sigurno, u januaru se spremamo da sezonu privedemo kraju, da osvojimo titulu, ali i za start kvalifikacija za Ligu šampiona. Već sada kreću pripreme za sledeću sezonu“, dodaje Terzić.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

To znači da će promene u igračkom kadru biti minimalne, što potvrđuje i jučerašnji produžetak saradnje sa Milanom Pavkovim.

„Nosioci igre će ostati, dakle, Marin i Boaći. Dogovor je da ne diramo igrače kojima ugovor ističe u junu, da se fokusiramo na završetak prvenstva i da od 15. decembra privedemo kraju razgovore koje vodimo mesecima. Samo smo ih zamrzli u završnici, da im ne bismo odvukli fokus, ali ne sumnjam da ćemo naći zajednički jezik“, poručuje Terzić.

Pisali smo ranije danas da Crvena zvezda ima preobiman igrački kadar za ono što je čeka na proleće. Za očekivati je da bude i odlazaka.

„Bez ovolikog fonda igrača ne bismo uspeli da izdržimo ovu trku. Na proleće ćemo imati manju potrebu za tolikim brojem igrača, pa ćemo po završetku sezone, posle 15. decembra, videti šta ćemo sa ovolikim brojem igrača. Možda će biti neke prodaje, ali ključni igrači, koji su nosioci igre, ne mogu da idu“, zaključak je generalnog direktora.

Treba reći i to da je Crvena zvezda prošlog leta angažovala Erika Jirku, kao i da se očekuje ozvaničenje saradnje sa štoperom Nemanjom Milunovićem.

Crvena zvezda godinu završava sa najmanje 6 bodova više u odnosu na prvog pratioca, a navijači se nadaju novoj pobedi u subotu i ostanku na sigurnoj distanci u odnosu na Radnički i Partizan.

sportske.net