DELIJE ODUŠEVLJENE! Hofenhajm spektakularno predstavio Crvenu zvezdu

Nemački klub je uz posebno lepe reči spomenuo kultni period uz nekoliko imena velikana

Nemački Hofenhajm uveliko je najavio dolazak Crvene zvezde.

U Ligi Evrope, Hofenhajm je domaćin u četvrtak u 21.00, a očekuje se prisustvo oko 6.000 gledalaca.

Mere su u Nemačkoj takve da klub tombolom izvlači vlasnike sezonskih karata koji će imati tu sreću da gledaju svoj klub na evropskoj sceni.

Stadion Hofenhajma ima kapacitet od 25.589 mesta za evropske mečeve, sme da prisustvuje 6.030 navijača, uz rigorozno poštovanje mera, distance i dodeljenog sedišta.

Navijači nemaju pravo da biraju sedište i ona se preko kluba određuju, a ovo će biti prvi meč za Zvezdu pred navijačima posle puna četiri meseca.

Poslednji put je fudbalski ambijent na meču Zvezde viđen protiv Proletera na proslavi titule 20. juna, kada je bilo 2:1 za tim Dejana Stankovića.

Klub iz Nemačke je na zvaničnom tekstu upoznao i navijače sa klubom koji dolazi.

- Sa 31 titulom uz 24 Kupa i Ligu šampiona i svetsku titulu iz 1991. godine, Crvena zvezda je jedan od najuspešnijih klubova sveta, koji je proizveo niz velikih igrača kom nema kraja: Dragan Stojković, Darko Pančev, Robert Prosinečki, Siniša Mihajlović i Nemanja Vidić su neka od velikih imena - pišu Nemci, dodajući da se stadion zove po klupskoj ikoni Rajku Mitiću.

Spomenut je i čuveni ozloglašeni tunel ispod severa, koji je bukom umeo da uplaši pojedine evropske rivale u prošlosti. Čak je i Luka Jović citiran sa jednom izjavom iz nemačkih medija, kada je rekao "kako je video da nekim rivalima klecaju kolena na putu do travnjaka".

Naravno, nije mogao da promakne ni istorijat derbija.

- Lokalni derbiji sa Partizanom često padaju u senku nereda navijača, što privlači pažnju svetskih medija. Tokom večitog derbija, pirotehnika prekrije sve tribine, vizuelno, deluje kao da se stadion zapalio svaki put.

Za kraj, Hofenhajm je podsetio da je Zvezda pretrpela debakl od Bajerna, ali i da je pobedila Keln u obe utakmice kada je prethodni put igrala Ligu Evrope.

Telegraf.rs