Delije izdale saopštenje povodom dva vezana poraza na derbiju: “Ovo će biti naša reakcija na meču s Bajernom”

Najvatrenije pristalice crveno-belih ističu da će dati bezrezervnu podršku svojim igračima u najtežim momentima

Navijači Crvene zvezde izdali su proglas na svom zvaničnom forumu, gde su istakli rezultate koje su crveno-belih klubova koji su bili nešto lošiji i poslednje vreme.

Posebno su se Delije osvrnule na košarkaški klub, koji se nalazi u teškom periodu, jer su izgubljena dva večita derbija, pa ističu da je sada pravi momenat da se pruži bezrezervna podrška klubu i ističu da neće dozvoliti da se bilo ko sladi i pozvale su sve da u velikom broju dođu na Marakanu da podrže fudbalere, ali i košarkaše u Areni.

- Iza nas je nedelja neuspešnih rezultata u više sportova. Dobra igra fudbalera u Lajpcigu uprkos porazu, i tanka pobeda na Krovu protiv IMT-a, to bi bilo sve od onog pozitivnog ako se tako može reći. Na na sve to dodati košarkaške derbije koji su odigrani u međuvremenu. Nikome nije ni lepo ni drago što iz svega ovoga nismo drugačije izašli, ali to je sport, to je život.

- Ono što sigirno kao grupa nećemo dozvoliti, da se bilo gde oseti da su naši klubovi poljuljani. Ovde je možda i veći akcenat na košarci. Nećemo tražiti u četvrtak krivce za izgubljeni derbi, nećemo negodovati, nego ćemo dati bezrezervnu podršku kada su ovakvi trenuci. Najmanje što nam treba je da damo povoda drugima da se slade posle ovakvih stvari još više. Ne!

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

- Naprotiv, sutra bi morali da se pojavimo u dobrom broju na Marakani i da od na izgled teže utakmice, svojim doprinosom napravimo da to bude rutina, a onda u četvrtak, svu negativnu energiju da izbacimo kroz pesmu i navijanje, podršku našim igračima kojima sigurno nije prijatno da taj dan izađu pred nas. I treba tako da se osećaju, ali mi znamo da volimo svoj klub, znamo da se postavimo kao branik u trenutku kada treba, i nećemo dati na njega!

- Ovo je zvezdaška priča, ko je razume pojaviće se na ove dve utakmice i pokazati da smo još tu, da umemo da odreagujemo i da zaštitimo klubove kada treba! Dugo nismo imali ovakva iskušenja, neki mlađi koji su pre 10-ak godina krenuli na utakmice i ne pamte šta znači -40 u košarci, šta znači boriti se da ne ispadneš iz domaće lige, šta znači vladavina Tomislava Karadžiića. Ovo danas je samo mali zastoj u radu, i pomozimo im da ga prebrode što brže, a ne da dodatno sami sebe destabilizujemo. Kada boli i kada si ljut, uvek znaj da ima ko se raduje tome. Ne dozvolimo im taj luksuz pod plaštom nekih mučenika, jer sve su samo to ne. Vreme je da proradi inat, da proradi malo logika, vreme je da se budimo - navodi se u saopštenju Delija.

Telegraf.rs