Delije izdale saopštenje: “Dosta je bahatosti pojedinaca”

Kivni su na određen deo navijača koji je zviždao Aleksandra Kataija i Slavoljuba Srnića

Fudbaleri Crvene zvezde iza sebe nemaju preterano dobar period. Vezane tri utakmice bez pobede, od čega je jedna došla u prvom kolu grupne faze Lige Evrope od Monaka (1:0), dok su navijači na stadionu dobrano izviždali Slavoljuba Srnića i Aleksandra Kataija.

Zbog toga, ali i činjenice da Zvezda već u nedelju ima novi meč u Superligi Srbije i to ni manje ni više nego gostovanje Novom Pazaru, aktuetlnoj provplasiranoj ekipi u Superligi, navijači su malo "zabrinuti" te su zbog toga odlučili da pozovu ostale na okupljanje, kako bi dali podršku fudbalerima.

Saopštenje navijača prenosimo u celosti.

Pozivamo sve Delije da sutra u 14.15 dođu na pomoni teren našeg stadiona. Želimo da našim igračima pružimo preko potrebnu podršku pred teško gostovanje Novom Pazaru gde nam je uskraćeno da bodrimo svoj klub. Još u prvom kolu smo istakli da je ovo najbitnija sezona, a sada je jako bitan trenutak. Sever je mnogo puta do sada pokazao da ume da prepozna trenutak kada i kako treba reagovati. Setimo se samo da je protekle sezone ključni trenutak bio doček igrača na aerodromu i podrška stotinak Delija posle ispadanja od Šerifa. Tad se lomilo, i završilo duplom krunom.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Takođe, želimo i da ispravimo nepravdu koja se dogodila na utakmici sa Monakom, gde je našim junacima zviždano - posle odlične igre i nesrećnog poraza! Zviždano je ljudima koji su učinili da Zvezda u proteklh pola decenije bude to što jeste, ljudima koji su nas nebrojeno puta do sada obradovali. Iz utakmcie u utakmicu pozivamo na pun stadion, ali isto tako ne želimo da dopustimo da na tribinama Markane prevladaju histerija, razmaženost, mentalitet iz kladionica i sa tvitera. Zviždanje najboljim igračima, stidljivi povici teranja uprave, za čijeg mandata Zvezda šest godina osvaja titule i igra grupne faze Lige šampiona ili Lige Evrope. Gde je kraj bahatosti i neuračunljivosti ljudi koji dolaze na "veće" utakmice? Takvim stvarima jedino može da se stane na put reakcijom i to velikog broja pravih Zvezdaša.

Da ispratimo igrače na gostovanje gde nas neće biti i da stvarimo stvari na svoje mesto - stoji u saopštenju Delija.

FK Crvena zvezda, Delije, Novi Pazar, Superliga Srbije

(Telegraf.rs)