Deki: “Voleo bih da ostanem ceo život, ali mnogo se trošim”

Kaže trener crveno-belih da ima izvanrednu saradnju sa upravom

Trener Crvene zvezde, Dejan Stanković sve je bliže jednom lepom jubileju na klupi beogradskog kluba. Među crveno-bele je ponovo stigao pre pune dve godine, a uskoro će zabeležiti 100. meč od kako je postao trener tima sa stadiona “Rajko Mitić“.

Za to vreme uspeo je da osvoji dve titule, nastupi u Ligi šampiona, a sada se borbi za nokaut fazu Lige Evrope. I sve je to radio sa velikim uživanjem, mada ne skriva da ga je to dobrano i “potrošilo“.

U intervjuu za Informer istakao je da ima odličnu saradnju sa ljudima iz kluba.

Imam ozbiljno dobru saradnju sa upravom. Znamo se godinama i uzajamno se poštujemo. U momentima stani-pani oni su stali iza mene. Osetio sam stvarno podršku i to ne govorim iz kurtoazije. Ja sam pomalo luckast, rekao bih da mi je nešto smetalo. Kad su svi mislili da će me pustiti niz vodu, oni su stali iza mene. Džaja i Toza (Svetozar Mijailović, predsednik Zvezde) znaju me otkad sam bio dete. Mrkelu znam dvadesetak godina. Protiv Terze sam igrao kad sam bio klinac. Imamo izvanrednu saradnju i onda gledamo da uklopimo želje i mogućnosti. Nekad je to dobro, nekad ne, ali ja gledam da ono što imam uvek smatram najboljim – rekao je Stanković za Informer.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Kaže da sa upravom često priča o pojačanjima za naredni prelazni rok, ali da su oni igrači koje trenutno ima – najbolji.

- Želje za prelazni rok uvek idu zajedno sa mogućnostima. Pričamo često, ali kad dođe utakmica, gledam samo ono što imam. Ono što imam je najbolje, pa neka fali sedam igrača. Ja verujem u one koji istrče na teren. Samo tako mogu da ih ubedim da mogu da urade i nemoguće – dodao je trener Zvezde.

Dodaje da je Zvezda više od kluba, da je to jedna neopisiva emocija.

Svako ko zna kakav je osećaj i kakve emocije izaziva ovaj klub, voleo bi da ostane u Zvezdi ceo život. I kao igrač i kao trener. Međutim, neminovno je da jednom svi krenemo svojim putem. Zvezda je ozbiljna mašina, mnogo je lepo, ali i mnogo je velika potrošnja. I dalje sam zadovoljan, i dalje imam maraton da istrčim. Ima uvek interesovanja za mene, ali to sam rekao i ranije - zapitao bih se da nema. Onda bi to značilo da ne radim dobar posao – zaključak je Stankovića za pisano izdanje Informera.

(Telegraf.rs)