Degenek piše KNJIGU! “Rat je ostavio velike posledice na mene, iako sam bio jako mali”

Miloš Degenek fudbaler Crvene zvezde odlučio se na jedan nesvakidašnji korak.

Naime, on je u intervjuu za jedan beogradski list izjavio da planira da počne pisanje knjige o "Oluji".

- Ideja mi je da ljudima makar malo dočaram kroz šta smo prošli mi i mnoge porodice slične našoj. Ja sam bio još mali, ali znam sve iz priča mojih roditelja i baka. Moj brat Đorđe i ja pišemo knjigu u kojoj ćemo izneti sve detalje iz rata. Njihova iskustva biće objedinjena u toj knjizi.

Na pitanje o tome da li je posetio rodni Knin po završetku rata, reprezentativac Australije u fudbalu je rekao:

- Jesam. Prvi put pre više od deset godina, pa sam opet bio pre tri godine. Želeo sam da vidim gde smo rođeni, gde smo živeli. Prijao mi je boravak tamo.

Miloš Degenek
Miloš Degenekfoto: AP/Darko Vojinović

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Imao je samo godinu dana kada je izbegao iz Hrvatske i stigao u Beograd, a pet godina kasnije je život nastavio u Australiji.

- Bio sam dete, imali smo 18 meseci kada smo izbegli iz Hrvatske u Srbiju, ali na dete takve stvari ostavljaju posledice. Pored toga, bio sam u Srbiji tokom NATO bombardovanja 1999. godine, Toga se i te kako sećam. Sirena za početak opasnosti, silazak u podrum- Bude teško kad moraš non-stop da se seliš, počinješ ispočetka. I dan-danas osećam posledice, neke pozitivne, neke negativne. Pozitivne su te što sam spreman bilo gde da odem da živim i radim svaki pošten posao, ne stidim se. Naučio sam da nikad ne odustajem. Uvek sam težio da budem dobar i normalan čovek, pošten, iskren i konkretan, baš onako kako su me mama i tata vaspitali

Espreso