Degenek odbio 11.000.000 evra

Na stolu milioni, u srcu Crvena zvezda. Tako bi moglo da se definiše razmišljanje Miloša Degeneka prošlog leta, kad je, uprkos megalomanskoj ponudi iz Kine, izabrao povratak na stadion „Rajko Mitić“.

Finansijski bi, razume se, daleko bolje prošao u Aziji, ali drugim vezanim plasmanom u Ligu šampiona i hitanjem ka tituli prvaka Srbije emotivno je nadomestio odluku da odbije selidbu na drugi kraj sveta.

Štoper crveno-belih nije imenovao klub, ali je otkrio cifru koju su mu Kinezi nudili leta 2019, dok je još bio član Al Hilala iz Saudijske Arabije.


Postigao sam dosta u fudbalu, ali nema zadovoljavanja. Imam još mnogo ambicija i ciljeva, želim da ostvarim lepe stvari i kao sportista i kao porodičan čovek. Preponosan sam i presećan da sam imao hrabrosti i mogućnost da odbijem 3.200.000 evra godišnje u Kini, da bih se vratio u Zvezdu“, pojasnio je reprezentativac Australije u prvomajskom intervjuu Sportskom žurnalu.

Januara 2019. potpisao je Degenek za Al Hilal, ali je posle promene trenera izgubio mesto u timu i već posle nekoliko meseci počelo je da se šuška da će promeniti sredinu. Pre nego što su ga crveno-beli doveli na pozajmicu (zatim i za 1.500.000 otkupili) dobio je unosu ponudu iz Kine.


Nalazio sam se na pripremama u Austriji, bio u sobi sa Đovinkom, kad je na stolu bio troipogodišnji ugovor u Kini, sa 3.200.000 evra po sezoni. To je prihod od 10.000.000 evra (ipak 11.200.000, ako je već ugovor glasio na tri i po sezone, op. au), novac koji ne rešava samo moj život, nego buduće dece, pa i njihove decembar. Retko ko bi odbio takvu ponudu, znam da se pojedincima činilo da nisam pametan. Prelomio sam da se vratim u Zvezdu, jer mi je šest meseci bilo prelepo, ostalo je stvari koje nisam dovršio“.

Nijednog trenutka Miloš Degenek nije rekao da li je u pitanju Šangaj SIPG, koji ga je želeo i zimus, nudio Crvenoj zvezdi 2.500.000 evra na ime obeštećenja, ali transfer nije realizovan, jer su u Ljutice Bogdana cenili 26-godišnjeg štopera 500.000 evra više.


Opet sam tu, ali kao da mi Bog ne dozvoljavam da završim prvenstvo na pravi način. Prošle godine sam stigao na proslavu titule kao fudbaler Al Hilala, sad ova muka sa virosom korona. Nadam se da će sve brzo da se unormali. Presudila je velika želja da se vratim kući, budem sa najmilijima. Srećan sam što je tako i ne žalim za bilo čim. Ponovo smo došli do Lige šampiona, prvi smo u ligi“, dopunio je Miloš Degenek.

(FOTO: Star sport) Mozzartsport