DEČAK KOJI JE ŠOKIRAO SRBIJU: Pobegao od kuće ZBOG ZVEZDE (FOTO)

Nestanak dvanaestogodišnjeg dečaka juče u popodnevnim satima podigao je meštane Inđije na noge. Dečak je u toku noći pronađen, a razlog njegovog bežanja je ljubav prema njegovom omiljenom fudbalskom klubu i poseta stadionu Crvene zvezde "Rajko Mitić" u Beogradu.

- Mlađi sin je otišao nakon škole da mu odnese kišobran i nije ga tamo zatekao. Već tada smo svi počeli da paničimo i da ga tražimo po Inđiji. Druga deca nisu pojma imala gde bi on mogao da bude i onda smo se odlučili da slučaj prijavimo policiji. Direktorka škole nam je u susret izašla i pregeledala kamere i tada smo shvatili da je on nakon časova otišao u određenom pravcu - počinje razgovor za "Blic" otac dečaka Siniša Vučetić.

Stadion
Stadion "Rajko Mitić"

Tragom komšija saznalo se da je dečak prvo pojeo pljeskavicu, a unda se uputio ka autobuskoj stanici, kako bi krenuo u pravcu Beograda.

- Njega je u autobusu srela naša sugrađanka koja radi u Kliničkom centru. Bilo joj je odmah čudno zašto on putuje sam u Beograd. Pitala ga je gde ide i da li roditelji znaju, na šta je on slagao da ga čekam kod Zvezdinog stadiona - objašnjava dečakov otac.

Učenik je imao dugogodišnju želju da poseti Zvezdin stadion, sam se uputio u avanturu i nije ni slutio kakvu će brigu izazavati kod roditelja i korisnika društvenih mreža, koji su nestanak masovno delili.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

- Kada smo mu ušli u trag, tražili smo ga po Beogradu satima, nema gde nismo bili. Supruga je ostala kod kuće, jer je bolesna, ali svisla je od muke i brige. To je bila katastrofa, a čovek u takvim situacijama samo misli loše - kaže Vučetić.

MUP: Pronađen je na Slaviji

Nakon dva sata iza ponoći našla ga je policija u blizini Trga Slavija promrzlog i pokislog, a njegovi roditelji su odahnuli kada su čuli srećne vesti.

Kako se navodi u saopštenju beogradskog MUP-a, dečak je bio bez povreda.

Nakon što je jedan dvanaestogodišnjak iz Inđije pobegao od kuće da bi video stadion "Rajko Mitić", uprava FK Crvena zvezda je rešila da ne sedi skrštenih ruku.

Naravno, odluka da se iz sportskog razloga beži od kuće, u kojoj su roditelji strepeli dok se drama nije razrešila kada je policija u Beogradu pronašla mališana, nije i ne sme da bude rešenje. Naročito ako se uzme u obzir da je dečakova majka bolesna, a da je otac morao da pozove policiju, da su potom pregledani snimci bezbednosnih kamera u školi, da su se mnogi ljudi uključili u potragu.PROČITAJTE I...

Pa opet, imajući u vidu da se pukim slučajem sve završilo dobro, i da mališan nije pretrpeo nikakve posledice prilikom bega iz Inđije, Crvena zvezda je rešila da kontaktira njegovu porodicu.

I, crveno-beli su obavestili roditelje mališana da ih pozivaju u nedelju, od 18 sati, na proslavu jubilarne 30. titule, koja počinje i pre nego što se lopta zakotrlja na meču Crvena zvezda - Napredak. Cela porodica je pozvana - kao gost kluba.PROČITAJTE I...

Ali, ne samo to.

Dečak koji je pobegao samo da bi mogao da vidi "Marakanu", na njoj će biti među onima koji će nositi jedan od pehara, namenjenih crveno-belima.

Lep gest kluba, ali ujedno i opomena maloletnicima, pa i starijima, da više ničim ne izazivaju tugu i/ili strah onih koji ih najviše vole. Ljubav prema klubu je jedno, ali roditeljska mora da se ceni iznad svega. Uostalom, dve hiljade godina stara mudrost glasi "Poštuj oca i mater svoju, da ti dobro bude i da dugo poživiš na zemlji".

BLIC