Dečak iz Kosovske Mitrovice putuje 6 sati samo da bi trenirao u Zvezdi! Klub ga je odlučio iznenaditi!

Veliko srce malog Filipa Kostića

Prelepa priča stiže sa Marakane, gde trenira desetogodišnji Filip Kostić, koji je iz Kosovske Mitrovice i koji na svaki trening putuje po šest sati sa Kosova, kako bi trenirao u Crvenoj zvezdi.

Zvezda je odlučila da iznenadi svog mladog fudbalera, koji je i član kluba, pa ga je nagradila za vernost i odricanja, jer zbog jednog treninga samo u jednom pravcu provede šest sati u putu, pa se vraća nazad nakon treninga. Faktički u prevozu samo provede 12 sati, i tako već dve godine, dva puta nedeljno.

Tako je sada Filip dobio priliku da prisustvuje treningu prvog tima, a dobio je na poklon i dres Milana Pavkova, koji ga je silno obradovao.

Međutim, iako je to za njega bio jedan od najvrednijih poklona koje je dobio tokom života, odlučio je da ga ustupi za lečenje svoje drugarice iz Kosovske Mitrovice, Magdalene Nedeljković, kojoj je potrebno 250.000 dolara za lečenje retke bolesti Tuberozne skleroze na klinici u Hjustonu.

Filip Kostić, Magdalena Nedeljković

Foto: Crvena zvezda

Filip je odlučio da dres stavi na humanitarnu aukciju, odrekao se jednog od najdražih poklona u svom životu, jer je svestan da ima nešto što je mnogo vrednije od samog dresa, kao što je život najbolje drugarice.

Treniram u Zvezdi već dve godine. Putujem šest sati do Beograda, odradim trening, pa se autobusom vratim kući. Utorokom i četvrtkom. Naporno mi je samo kad putujem, dok mi je na treningu super - rekao je Filip Kostić nedavno za Jutjub kanal Zvezda kids, a opisao je i kako se obreo u Zvezdi.

Bio sam na turniru sa mojim klubom u Vrnjačkoj Banji, pre dve godine, tada su me zapazili, pozvali su mog tatu da dođem na trning, odradio sam trening, dao dva-tri gola, posle sam bio 7 dana na pripremama u Sloveniji, dao sam tri gola i od tada sam u Zvezdi - opisao je Filip.https://www.youtube.com/embed/DHxd35gIw28?showinfo=0&rel=0&hd=1&feature=player_detailpage

Samo dva dana od kako je upoznao prvotimce Zvezde i dobio na poklon dres Milana Pavkova, on je odlučio da ga da na humanitarnu aukciju kako bi pomogao Magdaleni Nedeljković, koja već pet godina ima epi napade koji ne mogu da se izleče i za koje je potrebno 250.000 dolara kako bi dobila novu nadu na klinici u Hjustonu.

Kako sve može da se pomogne Magdaleni Nedeljković?

Slanjem SMS poruke: Upišimo 933 i pošaljimo SMS na 3030

Slanjem SMS poruke iz Švajcarske: Upišimo human933 i pošaljimo SMS na 455

Uplatom na dinarski račun: 160-6000000823183-23

Uplatom na devizni račun: 160600000082342864 IBAN: RS35160600000082342864 SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Uplatom platnim karticama putem linka: E-doniraj

Uplatom sa vašeg PayPal naloga putem linka: PayPal

Skeniranjem NBS IPS QR kod-a na vašoj mBanking aplikaciji: NBS IPS QR kod

Magdalena Nedeljković

Magdalena Nedeljković - NBS IPS QR kod*Pristupite preko vaše mBanking aplikacije i skenirajte kod sa ekrana. Iznos je podešen na 1000 RSD, a korekcija iznosa se može uraditi u samoj aplikaciji.

(Telegraf.rs)