Darko Pančev jedini podržava osnivanje regionalne fudbalske lige – “Neka to uradi UEFA, kad mi ne možemo”

Bivši as Crvene zvezde jedini za organizaciju bivše lige SFRJ

Darko Pančev legendarni fudbaler Crvene zvezde i reprezentacije Jugoslavije, istakao je da je za ideju organizacije regonalne fudbalske lige bivše Jugoslavije. On za razliku od svojih nekadašnjih saigrača ima pozitivan stav.

- Neću više ni da pričam o tome. Razočaran sam što mnogi fudbalski asovi imaju negativan stav o tome. Ne znam zbog čega, ali mislim suprotno. Regionalna liga bi u velikoj meri doprinela razvoju fudbala na ovim prostorima. Ako bi bila dobro organizovana, pa ne moramo mi da je pravimo - kaže Pančev za Meridian sport i dodaje:

- Neka to uradi UEFA, ako treba. Ako postoji sumnja u nekog od sudija iz bilo koje države, da će da sudi u nečiju korist - ta sumnja će uvek da postoji. Onda neka dovedu nekoga iz Bugarske, Grčke, Rumunije, Mađarske, Austrije... Šta je to, od Beča do Skoplja treba sat vremena avionom?

- I interesovanje publike bi bilo veće. Svi bi gledali prenose i sa velikom pažnjom. O publici neću ni da pričam... Bili bi puni stadioni, jednom rečju dobit u svakom smislu.

- Ali, ponavljam, da forsiram više ne mogu. Vidim da još nije sazrela ideja kod ljudi da je tako nešto potrebno - pomalo rezignirano je rekao Pančev za Meridian sport.

(Telegraf.rs/Meridian)