Dao je jedan od najlepših golova Partizanu a sad je pojačao klub sa Malte

Portugalski napadač promenio klub poslednjeg dana prelaznog roka

Hugo Vieira je zauvek osvojio srca navijača Crvene zvezde, gde je igrao godinu i po dana i za to vreme postigao neke spektakularne i bitne golove.

Sada ima novi klub, pošto je poslednjeg dana zimskog prelaznog roka potpisao za Hibernijans sa Malte.

Vieira je na 51 utakmici za Zvezdu postigao 28 golova i imao 12 asistencija, navijačima kluba sa Marakane je posebno ostao upamćen po golovima protiv Partizana u kojima je i doneo pobede svom klubu.

Dao je tri gola crno-belima u dva meča, od čega dva na svom prvom derbiju, gde je viđen i jedan od najlepših golova u derbijima u poslednjoj deceniji u pobedi Zvezde od 3:1.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Vieira je imao i tešku životnu priču, pošto mu je dugogodišnja devojka preminula od raka pre nego što je došao na Marakanu, a svojim ponašanjem je osvojio srca crveno-bele armije.

Interesantno je i da je u Srbiji pronašao novu ljubav, Novosađanku Ninu Aleksić, koja je sada i njegova supruga i sa kojom ima dvoje dece.

Tokom 15-godišnje karijere Vieira je nosio dresove Santa Marije, Eštorila, Žil Visentea, Benfike, Sporting Hihona, Brage, Torpeda iz Moskve, Zvezde, Jokohame, Sivasa, Saporoa i Krajove, koja mu je bila poslednji klub pre dolaska na Maltu.

Prisetite se i gola Huga Vieire po kojem ga posebno pamte u Srbiji:

Telegraf.rs