Đani Ćurčić o Terziću: Znam kako je muvao Cecu, napravio je čudo od Zvezde

On u teretanu išao svaka dva minuta, nisam znao zašto - kaže Đani

Nekadašnji fudbaler Partizana Saša Ćurčić ispričao je u nedavnom razgovoru u emisiji "Mojih top 11" i jednu anegdotu sa aktuelnim generalnim direktorom Crvene zvezde Zvezdanom Terzićem.

- Terza mi je desni štoper (u OFK Beogradu). Moj porodični prijatelj u to vreme, spavao sam 170 puta kod njega u Bačkoj Topoli, kod njegovih roditelja. Ali pre svega, da ti kažem za ovoga... Opasno pozitivnog, mnogo dobrog igrača na terenu, ali više van terena mi je fascinantan. Postavljanje njega ovde je neki omaž - kaže Ćurčić.

Obrazlaže da je omaž zbog toga što ga je iznenadilo i šta je uradio poslednjih godina sa Crvenom zvezdom.

- Znači ono što je on uradio sa Zvezdom, to Mediči nije uradio sa Firencom. Nisam očekivao, čak sam u nekim momentima izjavio... taj sizifovski, monumentalni projekat da ti preuzmeš Zvezdu i napraviš takve rezultate, a da ti klub nije u EU. Da uđeš u Ligu šampiona i takve velikane ovde (dovedeš). Jednostavno, ta strukturna transformacija Zvezde, koja je u jednom momentu bila Čarls Dikens satirični, komedijaški klub sa Den Tanom.


Ćurčić je karijeru počinjao u OFK Beogradu za koji je igrao od 1991. do 1993. godine, u isto vreme kada je tamo bio i sadašnji direktor Zvezde. Otud je Terzić završio u idealnih 11 po izboru Ćurčiča. Tim pre što Zvezda po njegovom mišljenju danas ni po čemu ne podseća na klub od pre desetak godina.

- Sećate se one Skupštine kad Pižon nije mogao da uđe, kad nisu imali za vodu i struju. Mislio sam da je to neka reprodukcija Mamićevog (Dinama), ali on je napravio jači, napravio je od Zvezde jedan gigant, ali raketnom politikom. Korak kao ovaj Elon Mask - kaže Ćurčič.

Prisetio se i kako je počela čitava priča Terzića sa njegovom suprugom Svetlanom.

- Baš smo pre nekoliko godina seli on, ja i Ceca u Londonu. Ja sam prošao to njegovo zaljubljivanje sa Cecom. Odlazak u teretanu na Karaburmi pošto je tamo bio Atletski klub, Ceca je tamo bila dapčevićki dijamant. Bila je stvarno veličanstvena i lepa. Ovaj je stalno išao tamo, ja ga pitam "gde ćeš", on u teretanu, svaka dva minuta, nisam ni znao - ispričao je Ćurčić.

(Telegraf.rs)