Dan kada je cela planeta ostala bez daha nakon Piksijevog LEGENDARNOG poteza

Sećanja na onu legendarnu utakmicu sa Špancima na Mundijalu...

Na današnji dan, pre 32 godine, sadašnji selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi pokazao je veliku klasu sa dva gola koja je dao Španiji!

Bio je to u osmini finala Svetskog prvenstva u Italiji, na stadionu Verone, kada je Stojković izveo dva poteza za udžbenike, potezi koji se i dalje prepričavaju.

Pervi je viđen u 77. minutu. Zlatko Vujović je centrirao, Srećko Katanec glavom prebacuje loptu na drugu stranu, a tamo je bio Piksi koji je kreirao jedan od najboljih "lažnjaka" u istoriji SP i osramotio Martina Vaskeza.

Ceo svet se tada iznenadio. Cela planeta je otišla desno, ja levo i gol - rekao je Stojković u jednom intervjuu od pre dve godine za sajt "Nova."

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Hulio Salinas je nedugo zatim izjednačio, utakmica je otišla u produžetke, a tamo je Stojković već na startu dodatnih 30 minuta udarcem iz slobodnjaka postavio konačan rezultat.

Jugoslavija je tada igrala u sastavu: Tomislav Ivković, Dragoljub Brnović, Predrag Spasić, Faruk Hadžibegić, Davor Jozić, Refik Šabanadžović, Safet Sušić (od 55. Dejan Savićević), Srečko Katanec (od 78. Zoran Vulić), Darko Pančev, Dragan Stojković i Zlatko Vujović. Selektor je bio Ivica Osim.

(Telegraf.rs)