“Da nije Vučića, Zvezda i Partizan bi bili u velikim problemima”

Dotakao se legendarni napadač crveno-belih situacije u našoj zemlji i najvećim klubovima u oba najpopularnija sporta

Legendarni napadač Crvene zvezde Darko Pančev, strelac kultnog gola iz penala za pobedu u finalu Kupa Evropskih šampiona u Bariju, dao je veliki intervju za hrvatske medije u kojem se dotakao i situacije sa profesionalnim sportom u Srbiji.

Tačnije, sa najvećim klubovima u našoj zemlji i državne podrške koju imaju fudbalske i košarkaške sekcije Crvene zvezde i Partizana.

Autor intervjua je podsetio "Kobru sa Vardara" da je već više puta rekao da bi Zvezda, da joj ne pomažu Vučić i Srbija, završila kao Vardar i nadovezao se pitanjem da li takva pomoć nedostaje i drugima na prostoru bivše države, kad klubovi već nisu privatizovani?

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Budimo iskreni. Da nije bilo takvog Vučićevog gledanja na sport, Zvezda i Partizan u fudbalu i košarci bili bi u ogromnim problemima. Takođe, da u Hrvatskoj nije bilo Tuđmana, ko zna što bi bilo sa Dinamom i Hajdukom. Sad dolazimo do pitanja u čemu je Makedonija pogrešila - rekao je Pančev za Index.hr.

- Evo jedan primer. Srbija je dala Zvezdi i Partizanu stadione na kojima su njihove generacije igrale decenijama. Isto se dogodilo u Hrvatskoj. I to je normalno. Decenijama su ti klubovi pomagali da se stadioni izgrade, narod odnosno navijači tih klubova su pomagali i sasvim je logično da ti klubovi moraju dobiti te stadione. Ti stadioni, baš kao i klubovi, bili su i ostali brendovi Beograda, Zagreba i Splita. Kod nas je sve bilo drugačije. Gradski stadion u Skoplju je više od pola veka bio stadion Vardara. Pre nekoliko godina je napravljen iskorak. Stadion je modernizovan i napravljen je iskorak u svim kriterijumima. Međutim, Vardar s tim stadionom više nema ništa. Niti jedan kvadrat. U poslednje vreme više i ne igra na njemu. Kako je to moguće? Neverojatno, ali istinito - kaže Pančev.

Kompletan intervju možete pogledati na portalu Index.hr.

(Telegraf.rs)