Da li je Tadić zaslužio zvižduke prilikom šutiranja penala?

I pitanje koje se nameće: Da li je Tadić trebalo da pusti Vlahovića da šutira?

Pobrao je Dušan Vlahović simpatije malobrojnih navijača Srbije partijom protiv Azerbejdžana u sredu veče, u kojoj je postigao dva gola za trijumf Orlova rezultatom 3:1 (1:1)!

Mogao je Vlahović da upiše i het-trik, hteo je da šutirao i penal koji je prethodio trećem golo Orlova, ali mu je loptu uzeo kapiten Dušan Tadić koji je sredinom drugog poluvremena kročio na teren.

Jeste Vlahović bio siguran iz prvog penala za vođstvo od 1:0, ali je šutirao samo zato što na terenu u tom trenutku nije bio Tadić, pa i Aleksandar Mitrović. Ovako, kapiten je namesto na belu tačku u 83. minutu za šta je nagrađen zvižducima publike. Zvižducima koje definitivno nije zaslužio.

Mali Vlahović jeste pokupio simpatije navijača koji su očekivali da on šutira, ali ipak se zna red i ko je ko - rekao je posle meča za "Sportski žurnal" vršilac dužnosti predsednika FSS Nenad Bjeković.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Istog mišljenja je bio i Tomislav Karadžić, nekadašnji dugogodišnji prvi čovek Saveza.

Stvar selektora Stojkovića je da Tadić šutira penal. od nas je organizacija poznata, disciplina postoji, tako da ne vidim nikakav problem - rekao je Karadžić, dok se na ovu temu nadovezao i Milovan Đorić:

Tadić je kapiten, ali da sam ja selektor dao bih Vlahoviću da šutira. Zaslužio je mladi napadač, zbog partije.

Da li je Tadić trebalo da pusti Vlahovića da šutira penal za het-trik?

(Telegraf.rs)