Da li je Stanković zaslužio da bude ispraćen ZVIŽDUCIMA nakon poraza u DERBIJU?

Jedan od najupečatljivijih momenata utakmice bio je potez trenera crveno-belih

Fudbaleri Crvene zvezde podbacili su još jednom na ispitu zvanom večiti derbi, a ceh je platio Dejan Stanković kao trener.

Pakleno je teško bilo preuzeti tim posle svih uspeha koje je napravio Vladan Milojević, kome je samo jedna stavka u biografiji nedostajala - Kup Srbije.

Stankoviću je na proleće preostalo da se fokusira praktično samo na taj pehar, sve je stalo u 90 minuta u Humskoj, ali se ispostavilo da je ekipa odigrala daleko slabije nego u trenerskom derbi prvencu na Marakani.

U skladu sa svim objektivnim okolnostima, čini se da Stanković jeste zaslužio kritike, ali ne i zvižduke sa kojima se suočio kada je prišao navijačima posle poraza od 1:0 u polufinalu Kupa.

Nedostajalo je psihološke pripreme, nisu "grizli" igrači Zvezde kao u prvenstvenom derbiju pre pauze pre korona virusa, samo je Marko Gobeljić u tom aspektu odigrao kako se u derbiju očekuje.

Štaviše, igrači Zvezde nisu se probudili, niti zainatili, čak ni kada su igrači Partizana koristili svaki trenutak da dobiju na vremenu, koje je rezervni golman Stevanović uspeo da "ukrade" čak i tako što je vraćao loptu koju je dobio, kako bi lagano šetao do one udaljenije.

Uz takav pristup, "na dušu" Stankoviću može ići i eksperimentisanje sa timom, koji je čak i u kratkom mandatu pretrpeo dosta promena - sama postava za derbi se dosta razlikovala, prvi su počeli Veljko Nikolić i Željko Gavrić, drugi Vukanović i Mirko Ivanić, koji nije pokazao "žicu" za derbi, u kojima se do sada solidno pokazivao tek kao rezervista i "džoker".

Osetio je Stanković svu gorčinu trenerskog posla već na početku prilaskom severnoj tribini, ali je jasno da ekipi predstoji ozbiljan remont - svi kao da su već i zaboravili na Sekua Sanoga, napravljena je "seča" oproštajem od Van la Pare i Žandera, a Zvezdi predstoji i ozbiljan problem na napadačkoj poziciji - Stanković je u pripremi derbija na raspolaganju imao čak trojicu napadača, ali nijedan nije u formi.

Na tri prve utakmice posle pauze, Pavkov, Tomane i Boaći nisu bili strelci, ostali igrači bili su zaduženi za 11 pogodaka. Boaći se u prvom derbiju čak i povredio u ranoj fazi meča i izašao u 34. minutu, Tomane nije ništa promenio kao "džoker" u Humskoj, a ulazak Andrije Radulovića više je delovao kao očajnički potez.

I pored svega toga, Zvezdi sledi suočavanje sa realnošću i prihvatanje činjenice da se ne može očekivati od Gavrića, Nikolića ili Radulovića da odmah ponesu težak teret, u igri gde je previše toga svaljeno na Benova leđa, i kojoj nedostaje pravi plej/lider.

Poslednje dve utakmice sa Partizanom "ogolile" su realnost da Zvezdi na leto predstoji ozbiljan posao, kako se ne bi ponovila ovosezonska priča sa pojačanjima, što će biti ozbiljan zadatak za upravu, tek zatim će i Stanković moći ozbiljnije da preuzima odgovornost - klub ga je sam izabrao kao trenera početnika, što je bio riskantan potez posle Milojevićevog amaneta

Telegraf.rs