Da li je pojačanje ispunilo očekivanja?

Crveno-beli ubedljivo slavili, ali nisu impresionirali protiv Čukaričkog – 3:0

Kada je nesigurni arbitar Nenad Minaković označio kraj Zvezdine prolećne premijere protiv Čukaričkog, teško da je neko od 18.638 prisutnih navijača poneo kući prtljag optimizma i pozitivnih misli.

Gledajući rezultat crveno-beli su uspešno odradili prvo od 16 finala, kako su na Marakani označili preostale mečeve u šampionskoj trci sa Partizanom.

Dobra stvar je što je novajlija Ohi postigao pogodak, demonstriravši redak kvalitet.

Ne, ne govorimo o momentu kada je posle akcije Kataija i Ivanića ćušnuo loptu u mrežu.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Doskorašnji član Moldea nije ulazio u crvenu zonu nervoze i pored toga što mu za 70. minuta niko od saigrača nije iskreirao šansu za pogodak. Kao da je znao da će prilika doći, što se i na kraju desilo. Upravo je Ohi, pored konstantno dobrog Ivanića, vihornog Rodića i u drugom poluvremenu probuđenog Kataija, bio pozitiva prvog prolećnog kola. Ostalo je bilo vrlo diskutabilo.

Crvena zvezda je imala velikih problema u veznom redu, možda i zbog odluke Dejana Stankovića da u vrhu napada spoji Ohija i Pavkova. Takav trenerski manevar dao je rezultat u vidu vodećeg pogotka, ali je isčeznuo onog trenutka kada je junak brojnih evropskih utakmica morao da prepusti mesto Rišairu Živkoviću.

ZVEZDA DELOVALA TEŠKO, OPET SE SVE SVODILO NA LEVI BOK

Mnogo lopti unazad odigrali su Seku Sanogo i Gelor Kanga, tandem Afrikanaca imao je problem sa brzinom i tehničkim kvalitetima talentovane postave Saše Ilića. I ono što bi navijače moralo posebno da brine: Crvena zvezda je posle vodećeg gola Milana Pavkova, pa sve do isključenja Drezgića, izgledala teško i sporo. Kao da još nije skinula tegove teškog opterećenja iz pripremnog perioda.

Pomenute „falinke“ uticale su i da se u pojedinim delovima meča samopouzdanje crveno-belih olupa o hrabrost mlade postave Brđana. Čukarički je u jednom trenutku bio jako blizu izjednačenja, spašavao je Strahinja Eraković izblokiranim udarcem, boksovao je loptu Milan Borjan...

Kao da je u pitanju evropska utakmica Crvena zvezda je stala u niski blok i čekala, što je publika sa zapadne i istočne tribine prepoznala i zvižducima pokušala da probudi šampiona Srbije.

Zvezda je na iskustvo preživela teške momente, ali je kao i jesenas počivala na kvalitetima i probojnosti levog beka, odnosno trougla Rodić – Katai – Ivanić. Dogogodišnji levi bek je upisao asistenciju kod pogotka Milana Pavkova, iznudio je prekid koji je prethodio matu Aleksandra Dragovića. Imao je Rodić još nekoliko zapaženih momenata,opet posle saradnje sa Kataijem i Ivanićem.

Može da raduje forma Milana Rodića, ali može navijače i stručni štab da zabrine činjenica da pravog odgovora sa druge strane nije bilo. Opet, kao u gotovo celom mandatu Dejana Stankovića, postava crveno-belih se krivila na levo.

Ostao je dužan publici Kristijano Pičini, niti je pokazao da će biti značajan iskorak u odnosu na Marka Gobeljića ili Milana Gajića. Bivši član Valensije i Sportinga iz Lisabona samo jednom se kvalitetno pojavio gore, kada je dobio nešto kraću loptu od Aleksandra Kataija.

Nije plenio energijom potrebnom za bočnog igrača, niti je besporekorno obavljao defanzivne zadatke. Nekoliko „prljavih“ lopti Kristijana Pičinija nateralo je Dejana Stankovića da na karakterističan način širi ruke.

Ove sezone Pičini je pre dolaska u Crvenu zvezdu odigrao samo 323 minuta u dresu Valensije. Prethodne takmičarske godine skupio je svega 123 minuta, što je jasan pokazatelj da će mu biti potrebno vreme da uđe u zgusnut ritam Crvene zvezde i podigne nivo samopouzdanja.

A čini se da na tom polju iskusni desni bek prilično pati, što ne treba da čudi ako se zna da je prošao kroz vrlo problematičan i traumatičan period u karijeri.

Jasno je da ga treba sačekati, ali, pošto je gledao iz nesporedne blizine Milana Rodića, video je kako treba da deluje bek u dominantnoj ekipi u Superligi.

Mozzartsport