Da li ga se sećate? Igrao za Zvezdu, Voždovac a sad dominira na Farskim ostrvima

On bi mogao uskoro da postane i reprezentativac ove zemlje

Mali je broj ljudi koji se seća Denija Pavlovića. Čak i najtvrdokorniji fudbalski fanovi moraju da napregnu moždane vijuge kako bi se setili nekadašnejg fudbalera nekolicine srpskih klubova koji već godinama "žari i pali" na Farskim ostrvima.

Deni Pavlović sa ogromnim uspehom već četiri godine igra za Ki Klaskvik, iako je pre toga igrao za ekipe poput Voždovca, Čukaričkog, a prošao je i omladinski pogon Crvene zvezde.

Pavlović ističe da se od prvog dana na Farskim ostrvima oseća odlično.

Od prvog dana sam primljen na najbolji mogući način. Posle četiri godine, ja sam "starosedeoc" - ističe Pavlović, a onda se i osvrće na uspehe i osvojene trofeje.

- Pre dve godine smo osvojili šampionsku titulu. Uspeh smo ponovili ove godine, imali smo 12 bodova više od Vikingura, a sve smo proslavili uz slavlje, muziku i vatromet.

Iako Farska ostrva i nisu toliko popularna po fudbalskim uspesima, Pavlović je ušao u istoriju kao prvi fudbaler koji je postigao gol na gostujućoj utakmici u evropskim mečevima, a ističe da je to sve samo početak.

Sve češće izlazimo na evropsku scenu i tamo se zadržavamo. To pokazuje da se dobri o stručno radi u klubu i u fudbalu na Farskim ostrvima. Podsetiću, nedavno je i mlada reprezentacija odigrala nerešeno sa Srbijom. Svaka generacija je sve bolja i bolja.

Pavlović takođe ističe i da trenutno ima nekoliko ponuda, ali da bi rado voleo da ostane i na Farskim ostrvima, a onda, ko zna, možda zaigra i za reprezentaciju.

Prezadovoljan sam svime ovde. Imam nekih ponuda od klubova iz kontinenatalnog dela, ali ne mogu da sam odlučim o odlasku iz Klaksvika. Ako bude nekih konkretnih ponuda, pričaću sa upravom i prijateljski ćemo se rastati, tek mi je 28 godina i mogu još dosta toga da uradim - zaključio je Pavlović.

On bi već početkom sledeće godine mogao da dobije državljanstvo ove zemlje, te da na taj način postane novi član defanzivne linije ove reprezentacije.

(Telegraf.rs)