Da li će biti ispunjena poslednja želja legendarnog Barda – “Kada umrem, pospite mi pepeo po Marakani”

https://www.instagram.com/napa_apartments/

Proslavljeni trener preminuo je danas u 77. godini a svi se sećaju njegovih reči

Legendarni srpski trener Milan Živadinović, koji je preminuo u subotu u 77. godini, dao je 2016. godine intervju za Balkan.info, u kome je o Zvezdi izgovorio nešto što se dosad nije mogla čuti, i nikada sa takvom emocijom u poruci.

Naime, popularni Živa je tada otkrio da će mu poslednja želja biti da mu posle smrti pepeo prospu po terenu Marakane i to ako može pred derbi sa Partizanom ili nekom inistranom ekipom.

Bio je trener crveno-belih u jednom od najtežih perioda u istoriji kluba, kada je odmah posle evropske titule došla na rub egzistencije tokom sankcija i embarga u ratu devedesetih. Čuvene su i njegove izjave da je tada radio za 10 maraka, iako mu je Gadafi u istom periodu nudio 250.000 maraka.

- Znate, ima stvari koje su jače od para, verujte. Pogotovo Zvezda. Ja sam rekao, i već sam se savetovao, mojoj porodici - kad bude doviđenja u ovom životu, ''društvo, oganj me čeka, pepeo da mi prospete po terenu Zvezde. Kad igramo protiv Partizana ili nekog velikog kluba iz inostranstva, ja ću da budem na gol liniji i moj pepeo će samo da skloni loptu sa strane.

Zaista ste to planirali?

- Nego šta, i to ću uraditi! Jer ja volim Zvezdu! Ne mogu nikakvi zlikovci tamo da pišu parole da ja ne volim Zvezdu. Ja mogu da kažem šta nije dobro, ali ja volim Zvezdu. Ne mogu ti fanatici Zvezde da mi kažu da ne poštujem Partizan, jer ja poštujem Partizan i tamo imam prijatelje.

- To je ono što mi danas malo smeta. Ta isključivost, ''Ja volim Zvezdu, ali više mrzim Partizan'', ili obrnuto. Ma nemoj da se mrzimo, nego daj da budemo džentlmeni. Da uradimo sve da budemo u Evropi, kao što su nekada bili i Zvezda i Partizan. A danas nas nigde nema, ispadamo u pretkvalifikacijama - zaključuje Živadinović.

Trenutak kada Živadinović izgovara da mu se pepeo prospe na Marakani pogledajte od 55.45 - 56.15 u priloženom videu:

Inače, Zvezdini navijači su nekada istakli parolu u kojoj su kritikovali Živadinovića zbog izjava u emisiji Dejana Anđusa, na kojoj je pisalo: ''Pored Anđusa i Živadinovića, Zvezdi neprijatelji ni ne trebaju''.

Upravo na njih je Živadinović mislio kada je rekao da ne mogu Zvezdini fanatici da mu kažu da on ne voli Zvezdu.

(Telegraf.rs)