Čuveni hrvatski trener “zaljubljen” u Pešićeve izabranike! “Voleo bih da moja reprezentacija OVAKO igra, gledam sa uživanjem”

Proslavljeni košarkaš i bivši selektor reprezentacije Hrvatske Aco Petrović oduševljen je igrom Srbije na Evropskom prvenstvu.

Petović je u popularnom podkastu "Inkubator" izneo brojne pohvle na račun Pešićevog tima.

"Kada je Pešić, stari lisac, napravio to što je napravio sa Teodosićem, čak ni FIBA u svom renkingu pred Eurobasket ih nije bila videla među prve četiri Mislim da su bili peti...", kaže Aco i dodaje:

"Međutim, mislim da je fantastično posložena ekipa. Gledao sam sve utakmice, igraju sjajno. To je košarka koju bih voleo da ja kao trener voleo da moja ekipa, moja reprezentacija ili klub igraju tako. Ali, za to treba da imaš dva MVP-a. Jedan je Micić iz Evrolige, a drugi je Jokić iz NBA. Niko ne priča da im fali Bogdanović, da nije došao Bjelica, ali igraju sa toliko šarma tu košarku da sada izgledaju najozbiljnije na Eurobasketu".

Hrvatski trener ističe Srbija podseća na šampionski tim Jugoslavije iz 1989. godine.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

"Dugo nisam video reprezentaciju da se tako dobro dodaje. Kad posle skoka krenu u tranziciju, to je rapsodija. Na taj način je igrala famozna reprezentacija Jugoslavije 1989. na Evropskom prvenstvu u Zagrebu. Isti stil. Dražen je bio plej, a tu su bili još Kukoč, Divac, Rađa, Danilović... Gledam sve utakmice, ali onog utakmica krene - gledam je sa uživanjem", kaže Petrović, prenosi Mondo..

Nastavio je da sipa hvalospeve na račun naše reprezentacije Petrović.

"Ne igra niko lepšu košarku od Srbije... Slovenija igra nešto drugo. Oni igraju izolaciju ili pik sa Dončićem, najdominantiji igrač proizvodi poene - treba 47 poena, ispuni, treba 13 asistencija - ispuni. Obe reprezentacije su vrhunske, ali na različitim nivoima. Ovo što igra Srbija je poezija", kaže Petrović.

Kurir sport