Čukarički podržava Zvezdinu ideju o više stranaca u srpskoj ligi! “Hrvati ih imaju osam, pa…”

Da li je došlo vreme da se broj stranaca u srpskom fudbalu proširi?

Nije tajna da je Crvena zvezda, odnosno sportski direktor crveno-belih Zvezdan Terzić, javno poručila da je vreme da se pravilo o broju stranaca u srpskom fudbalu menja.

Sličnog mišljenja je i sportski direktor Čukaričkog Vladimir Matijašević, koji je u razgovoru sa novinarima u Sloveniji, među kojima je i Telegraf, detaljno sve obrazložio.

Podsetimo situacija u srpskom fudbalu je takva da samo četvorica stranaca mogu zajedno da budu na terenu.

Kada sam bio u FSS, razmišljao sam da ćemo bolje igrati što je manje stranaca. Opet sad razmišljam, u Hrvatskoj imate po osam stranaca, a oni svake godine u vrhu na nekom prvenstvu. Verovatno to onda i ne utiče. Ako imate kvalitetnog igrača... Nama će trebati zbog Evrope, a ako i drugi smatraju mislim da možemo da proširimo jer ceo svet to radi. Tako da možemo i mi. Možda bi bilo bolje i za neko ulaganje, za strance. Da dođu u Srbiju i ulože da može da bude više stranaca. Povećaćemo gledaoce u budućnosti. Pravimo stadione. Zašto da ne gledamo da neki strani investitor uđe u neki klub i pomogne. A oni će sigurno pre ući kada imate više mesta za strance - poručio je Matijašević.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Dotakao se direktor Brđana i na najnovije pravilo o dvojnoj registraciji.

To pravilo je okej. Mi sigurno sad nismo bili u situaciji, bolje da je ranije bilo, koristili bismo ga više. Sada svi ti klubovi s kojima sarađujemo su ušli u SL. I IMT i Železničar. Ali, opet, sarađujemo i sa Vršcem i Smederevom. Ima tu dosta klubova koji žele saradnju sa nama. Možda neko od ovih momaka iz gerenacije 2005. i 2006. ode na dvojunu. Još nismo nešto preterano o tome razmišljali.

(Telegraf.rs)