Crvenoj zvezdi stiglo pismo od UEFA – Ovog puta je u pitanju dirljiva poruka (FOTO)

“Ostaće upamćen kao jedan od najvećih i najvoljenijih jugoslovenskih fudbalera, koji je obeležio jednu epohu evropskog i svetskog fudbala”, kaže Aleksandar Čeferin

Veličina kakva se retko rađa. Dragoslav Šekularac. Nažalost, pa nam je ostalo samo da prelistavamo sportske almanahe i podsećamo se ko je u stvari bio neponovljivi Šeki. Druga Zvezdina zvezda, jedan od najvećih fudbalera koje su imale Srbija i bivša Jugoslavija. U svoje vreme jedan od najvećih na svetu. Zato i ne čudi što je na adresu Ljutice Bogdana 1 stiglo i pismo iz sedišta Uefe, tačnije od predsednika evropske Kuće fudbala.

Kao Slovenac, Aleksandar Čeferin dobro zna šta je predstavljao Šekularac za exYU. Pa i šire zbog čega ne sumnjamo da bi pisma bilo i da je na Uefinom čelu i neki Englez, Finac ili Portugalac, svejedno je. Šekija su svi znali i svi obožavali.

“Poštovani gosodine predsedniče Svetozare Mijailoviću, primite moje iskreno učešće u životu Dragoslava Šekularca.

Ostaće upamćen kao jedan od najvećih i najvoljenijih jugoslovenskih fudbalera, koji je obeležio jednu epohu evropskog i svetskog fudbala.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Ostaće upamćen kao veliki šampion, koji je osvojio pet titula prvaka i tri kupa sa Crvenom zvezdom, a posebno će se pamtiti njegovi nastupi na Evropskom prvenstvu 1960. godine u Francuskoj kada je vodio Jugoslaviju do velikog finala sa SSSR i srebrne medalje.

Još za života stekao je status legende i bio uzor brojnim generacijama velikih fudbalera. Bio je igrač ispred svog vremena čije se fudbalske čarolije, driblinzi i golovi i danas pamte i prepričavaju.

mozzartsport.com