Crvenoj zvezdi HITNO treba napadač! Da li se sprema veliko pojačanje!?

Šampion Srbije do kraja priprema u Sloveniji mora da reši goruće pitanje, inače će mu se ponoviti scenario sa Loijem Dionijem

Crvena zvezda igra lep fudbal, napadački, međutim veliku glavobolju treneru Dejanu Stankoviću zadaje neefikasnost.

Ono što su napadači i ne samo oni promašili u prve dve utakmice tokom priprema u Sloveniji dobrano su zabrinuli prvog trenera tima, ali i odgovorne u klubu.

Crvena zvezda jeste nadigrala slovanečke klubove Bravo i Domžale, bukvalno ih saterala na njihovu polovinu većim delom meča, međutim napadači i oni koji su zaduženi za golove nisu umeli da matrijalizuju zicere.

Norvežanin Ohi se propisno ispromašivao u prvoj utakmici, u drugoj bi se isto moglo reći za Milana Pavkova. Bljesak Rišaira Živkovića raduje, ali on nije klasičan centarfor. Činjenica je da Crvenoj zvezdi što pre treba gol igrač, jer nema vremena, kvalifikacije za Ligu šampiona počinju uskoro, a pre njih i domaća Superliga.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Sportski sektor Crvene zvezde bio je još tokom sezone svestan da im treba kvalitetan napadač, drugačijih karakteristika od Ohija i Pavkova za dolazeću sezonu. Koketiralo se tokom zime i proleća sa Đorđem Despotovićem, koji ovih dana treba da razreši situaciju sa ruskim Arsenalom iz Tule. Na radaru je bio još jedan Srbin i nekadašnji igrač Crvene zvezde Aleksandar Pešić koji je imao sjajnu sezonu u turskom Karagumruku. Potom je skauting služba kluba predložila angažman snažnog Kolumbijca Oskara Estupinjana iz portugalske Vitorije Gimaraeš.

Prava bomba odjeknula je kada je generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić objavio da se radi na dovođenju Artjoma Dzjube iz Zenita, inače ruskog reprezentativca. Zvezda je želela visokog Rusa, međutim novac koji mu je nuđen višestruko je manji od onoga koji dobija od Fenerbahčea. Posle dve nedelje pregovora crveno-beli su odustali od Dzjube.

Do novinara je posle toga došlo ime Kanađanina Kajla Larina, kojeg je kao rešenje predložio njegov saigrač iz reprezentacije Milan Borjan. Potom se ušlo u pregovore sa centarforom Sočija Mateom Kasijerom, sjajnim Kolumbijcem. I opet je platežna moć bila problem. Crvena zvezda nikako nije mogla da parira daleko bogatijem prvaku Rusije Zenitu, koji je za obeštećenje Kasijere spreman da plati 3.500.000 evra, te ponudi milionsku platu po sezoni odličnom napadaču.

Očigledno je da se Crvena zvezda okrenula drugim rešenjima, poučena iskustvom od prošle sezone, kada su ispustili nekoliko napadača i potpuno nespremnog doveli Francuza Loija Dionija. Usmeren je menadžment Crvene zvezde na rusko i ukrajinsko tržište zbog odluke FIFA, mada se radi i drugim smerovima. Gledaju se domaći kvalitetni igrači, ali i stranci iz Zapadne Evrope, iz onih slabijih prvenstava od "liga petice".

Kurir sport/A. Radonić