Crveno beli spremaju BOMBU! Vraća se Nemanja Milunović!?

Crveno-beli žele da iskoriste finansijsku krizu u Alanji, ali sve je u fazi razmišjanja

Počelo je već grozničavo isčekivanje dolaska novog špica Crvene zvezde. Navijači se pitaju hoće li klub uspeti da nadogradi postojeći kadar istinskim egzekutorom.

U tom pravcu idu i razmišljanja Dejana Stankovića, uočljiva i tokom pripremnog meča protiv Domžalea i serije promašaja u uvodnoj fazi, zaključno sa zicerom Milana Pavkova.

 Svedoci zbivanja na prazom stadionu Stožice pričaju da je trener crveno-belih imao vrlo emotivne reakcije i prizivao dolazak novog napadača. Kao da je želeo da pošalje poruku upravi kluba...

Informacije sa jedne strane govore da je dolazak špica realan u narednih pet dana, sa druge da uopšte nije blizu i da Zvezda okreće točak kao hrčak u kavezu.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Oni koji se nude, prema procenama odgovornih sa Marakane, nisu dovoljno kvalitetni. Oni koji su označeni kao velika pojačanja trenutno su van domašaja srpskog šampiona kada je reč o finansijama, poput Matea Kasijere.

Dok se čeka završetak najveće letnje sage, rodila se nova ideja među članovima sportskog sektora Crvene zvezde. Vezana je za pojačanje u odbrani i potencijalni povratak Nemanje Milunovića. Pored dolaska napadača, srpski šampion će do kraja avgustovskog prelaznog roka raditi, po svojoj prilici, i na dolasku još jednog centralnog defanzivca.

Neizvesna je situacija sa mladim Strahinjom Erakovićem i ne bi bilo nikako iznenađenje da on bude prodat, Radovan Pankov je povređen, Stefan Leković je još “zelen”, Vuk Bogdanović će biti prosleđen na pozajmicu... Deluje da crveno-beli imaju kratku rotaciju kada je reč o poslednjoj liniji. I zato se ispituje teren oko povratka bivšeg reprezentativca Srbije koju je prethodnu sezonu proveo u Alanji.

Ideja se rodila posle spoznaja da se klub sa turske obale nalazi u finansijskom ropcu i da je prinuđen da smanjuje ugovorne obaveze igračima. Pojedinci će biti slobodni da sa papirima u rukama pronađu nove klubove. Dovoljno za ozbiljno razmišljanje u Ljutice Bogdana.

Ima i kontra argumenata. Visoki momak iz Lučana se već nalazi u ozbiljnim godinama (u maju proslavio 33. rođendan), pitanje je kakve će imati finansijske apetite. Ali da se na Marakani razmišlja o njemu – razmišlja se i to opasno. Posebno što savršeno poznaje sistem Dejana Stankovića, pod čijim patronatom je igrao najbolji fudbal života i tokom 2020. godine, prema statističkim parametrima, bio najbolji štoper grupne faze Liga Evrope.

Imala je žarku želju Crvena zvezda da ga zadrži, ali se posle istaka ugovora Milunović odlučio za Tursku usled odlične finansijske ponude, kao i zasićenja u crveno-belom dresu. Njegov odlazak, kao i onaj Miloš Degeneka, inicirao je igrački rast Strahinje Erakovića, ali su se navijači s pravom pitali kako bi u tandemu delovali Aleksandar Dragović i Milunović. Da ne govorimo o tome da je Crvena zvezda sa popularnim Đedom bila mnogo ubojitija u ofanzivnom prekidu.

Imao je i veliku ulogu u svlačionici crveno-belih i to nijedan igrač neće kriti u neformalnim razgovorima. Čak će reći da je klupsko rukovodstvo crveno-belih moralo da učini sve da ga zadrži i pored korona dugovanja, koji su bili prepreka prilikom pregovora oko novog ugovora.

Ipak, Zvezda je i bez Milunovića nastavila da diže standarde, dok je iskusni Srbin imao lepu sezonu u Alanji. Posebno tokom jeseni kada je bio jedan od najbolje ocenjenih igrača turskog prvenstva. Bio je prilično standardan u Alanji odigravši 32 meča u svim takmičenjima, uz jedan postignuti gol.

Mozzartsport