Crveno beli predstavili novog igrača: 5 godina je Zvezda čekala ovakvo pojačanje

Veoma velike reči od novog pojačanja crveno-belih

Ono o čemu se pričalo i pisalo prethodnih dana, sada je dobilo i ozvaničenje - Irakli Azarov je novi fudbaler Crvene zvezde!

Azarov igra na poziciji levog beka i predstavljaće alternativu Milanu Rodiću na toj poziciji, koja je bila poprilično deficitarna prethodnih sezona, što je istakao i sam sportski direktor crveno-belih, Mitar Mrkela.

- Želim da vam predstavim naše šesto pojačanje u ovom prelaznom roku. Irakli Azarov dolazi iz Batumija, ima 20 godina i igra na poziciji levog beka. Deficitarna pozicija, dugo smo tražili nekoga ko može da bude rotacija u paru sa Milanom Rodićem i opredilili smo se za jednog mladog igrača koji igra za reprezentaciju Gruzije. Napredovao je dosta u prethodnih godinu dana, nadam se da će nastaviti, različiit je u odnosu na Rodića. Karakteriše ga napadački fudbal, krase ga brzina, dribling, pas igra i centaršut. Naš stručni štab će imati mogućnost za jednu drugačiju opciju na poziciji levog beka - rekao je Mrkela.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Irakli je prethodne sezone igrao za Batumi, a po dolasku je već rekao da zna sve o Zvezdi i kakva je čast igrati za ovaj klub.

Srećan sam što sam ovde i što imam priliku da budem deo kluba. I, naravno, daću sve od sebe da pomognem timu da osvojimo još titula i da budemo što uspešniji u Evropi - rekao je Azarovi.

Od strane medija, Mitar Mrkela je upitan i o "gorućoj" poziciji desnog beka, gde je istakao da prelazni rok nije gotov, te da dosta toga zavisi i od odlazaka, a istakao je i da je ponosan na aktuelni prelazni rok, pošto je Crvena zvezda dobila na "širini".

Azarov je prethodne dve godine proveo u Dinamu iz Batumija, gde se formirao kao igrač i gde je dobio poziv reprezentacije Gruzije, za koju je već skupio osam nastupa. Gruzin smatra i da je Zvezdi mesto u Ligi šampiona, kao i da mu je Marko Marin pričao sve lepo o klubu.

Naravno, pričao sam sa Marinom i rekao mi je nekoliko stvari o Zvezdi. Znam da je Zvezda veliki klub, veoma uspešan i mislim da ćemo igrati u Ligi šampiona sledeće godine. Zvezda je dobra, Makabi je takođe dobar, ali Zvezda je dosta bolje. Mislim da je za mene lično dobro da budem ovde.

Od igrača, Azarov je istakao da poznaje skoro sve, da je pratio Zvezdu, dok se od Rodića nada da će imati dosta toga da ga nauči, ali i da će jedan drugom pomoći da postanu bolji igrači.

(Telegraf.rs)