Crvena zvezda slavila protiv FMP-a 30. put za redom!

Posle nešto slabije prve četvrtine, Radonjićev tim je upalio motore i slavio pobedu

Uprkos lošem startu, košarkaši Crvene zvezde došli su do rutinske, 30. pobede u nizu u međusobnim okršajima sa FMP-om.

Panteri ni večeras nisu pronašli lek za crveno-bele, time produbivši zaista neverovatan negativan niz - 90:82.

Uskoro opširnije...

TOK UTAKMICE

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

4. četvrtina

8. minut (90:76) - Tajmaut traži Stefanović. Prvi minut odmora u poslednjoj deonici posle promašene trojke Džonsa i izgubljene lopte Lazarevića. Izgubljena lopta, posle koje Izundu stiže do dva poena. Ivanović održava razliku, a na sve to stiže i zakucavanje Holinsa.

6. minut (86:74) - Trojka Džonsa, Stepanović potom kupi promašaj Dobrića. Međutim i sam promašuje. Lazarević i Vajt bezuspešni, a na liniju bacanja u ekipi iz Železnika ide Aleksa Stepanović. Pogodio je oba penala ovaj košarkaš i potvrđuje svoje sasvim solidno veče. Mitrović nastavlja da rešeta koš Pantera.

4. minut (84:69) - Simović pogađa za dva, ali Lazarević je toliko borben i pogađa za dva. Simović potom pravi prekršaj. Zvezda ne koristi svoj napad, jer Ivanović "prodaje" loptu, poene sa penala postiže Izundu, da bi Dobrić ubacio i dvojku.

2. minut (80:65) - Pavićević pogađa jedno bacanje od dva. Ivanović je ubacio i dvojku, da bi bio i fauliran. Pogodio je i dodatno slobodno bacanje. Brajs Džons na drugoj strani takođe pogađa dva penala.

3. četvrtina

10. minut (75:62) - Bacanja su i za Vajta na drugoj strani. Samo jedno pogađa ovaj put. Stepanović sada sa lepom fintom, pogađa uz prekršaj. I dodatno bacanje je prošlo kroz obruč. Pet poena za Nišliju za sada. Davidovac bez trojke sa centralne pozicije, Vujičić neuspešan, ali tu je Izundu da ispravi promašaj. Tajmaut za Radonjića. Faul nad Ivanovićem od strane Izundua, a pošto je bio u kretnji, to će biti za 2+1. Pogađa i dodatni penal. Iznudu ne prikucava, Zvezda ima poslednji napad u četvrtini. Ivanović ne pogađa za tri, er-bol.

8. minut (71:57) - Luka Mitrović pogađa na drugi obruč. FMP još jednom bez poena, +16 za Zvezdu posle novog koša za Holinsa. Panteri bez ikakve ideje. Tajmaut će imati FMP. Ebuka Izundu nakon toga ima slobodna bacanja, pogađa oba. Zvezda ne koristi svoj napad, ali i Vujičić je pogrešio. Ostin Holins promašuje za tri. Faul u napadu Džonsa.

6. minut (67:55) - Dosta sporija košarka u drugom poluvremenu. Kao da gledamo drugi meč. Ali pokušava to da promeni Eron Vajt sa svojom trojkom. Već je +8 za Zvezdu. Bez poena ni u narednom napadu FMP-a, posle čega Kalinić dolazi do dva slobodna bacanja. Kalinić je prvi put precizan, pa i drugi put. Nerandžić šutira bacanja... Promašuje svoje tek drugo u sezoni, a potom pogađa. Džons pravi ličnu grešku. Vajt pogađa za 2+1, pogodio je i dodatni penal.

4. minut (59:54) - Pokušava i Kalinić za tri, ali nije pogodio. Rampa Dobrića nad Vujičićem, Volters ne prolazi do kraja. Vujičić je bio miran i nije paničio, pa je smanjio na tri razlike. Imaće sada dva bacanja Stefan Lazarević. Pogodiće prvo, potom i drugo. Zvezda sada konstantno održava tu prednost od oko pet poena. Faul u napadu nad Lazarevićem, koji je ostao na zemlji. Nerandžić ga je potkačio ramenom. Gleda se ova situacija, da li je u pitanju nesportska greška. Običan je faul. Džons pokušava da stigne do poena, ali je Kalinić to presekao ličnom greškom. Nerandžić ne poentira iz teške situacije.

2. minut (57:52) - Sa Dobrićem je sve kako treba, pošto je ponovo u igri. Postiže trojku, uzvraća Pavićević, ali je Dobrić pogodio novu trojku. Tajmaut traži Stefanović. Ukradena lopta Dobrića.

2. četvrtina

10. minut (51:50) - Lakić pogađa za dva, Davidovac je ubacio nova dva poena za Zvezdu i na sve to je i fauliran. Promašio je bacanje. A sada je na liniji penala Nerandžić koji je takođe neuspešan. Kaliniću izlazi lopta iz koša, a faul pravi Stepanović nad Mitrovićem koji je pogodio. Pogađa Mitrović i ponovo vodi Zvezda. Greška u koracima Pavićevića. Džons ubrzava, Nerandžić promašuje, a Pavićević pravi faul za dva bacanja Zvezde. Nerandžić mora da šutira i na isteku napada pogađa. Nema poena za Kalinića.

8. minut (44:45) - Dobrić je pao i odmah se uhvatio za koleno. Svi su se skamenili... Izaći će napolje, videćemo da li će se vraćati na teren. Dobija i aplauz sa tribina. Izundu vraća loptu u koš posle svog promašaja. Volters je ubacio i trojku. Nije baš zadovoljan trener Stefanović kako njegov tim trenutno igra. Džons promašuje za tri, a Izundu ubacuje iz nemoguće pozicije. Davidovac pogađa trojku i sada je samo jedan razlike.

6. minut (38:41) - Odlično dodavanje Brajsa Džonsa za Šaranovića, opet mora da reaguje Radonjić. Lazarević je poentirao uz prekršaj i pogodio je i dodatno slobodno bacanje. Džons na isti način vraća, i on će imati dodani penal. Pogodak, već 14 poena ima ovaj Amerikanac. No potom stiže trojka Lazarevića. Izgubljena lopta FMP-a, Stefan vezuje nove poene. Tajmaut gostiju.

4. minut (30:36) - Gledale su sudije da li je Ebuka Izundu napravio nesportsku ličnu grešku. Doneta je odluka da jeste, pa je Mitrović imao dva bacanja. Pogodio ih je, a Nerandžić čini novi faul. Ipak, Volters pravi korake... Radonjić stiže do nova tri poena, ali i Volters uzvraća identično - sa tri poena. Zakucavanje Izundua.

2. minut (25:31) - FMP preko Ebuke Izundua dolazi do prvog koša u drugom kvartalu. Kalinić gubi loptu, poklanja loptu i Vujičić. Zvezda opet bez poena... Ebuka potom sa poludistance ubacuje još dva poena. Poeni za Mitrovića, pa i za Izundua. Efikasan početak prve četvrtine.

Evo i kako je Holins napravio tri faula za minut i po.

1. četvrtina

10. minut (21:25) - Dobrić vrlo lepo uspeva da dođe do koša. Ali i Nerandžić isuviše lako postiže koš. Koš za Zvezdu, potom promašaj Stepanovića, a Volters izvlači koš uz prekršaj, pa će imati i dodatno slobodno bacanje. Međutim, neće pogoditi dodatno bacanje. Ali će Zvezda imati napad. Mnogo borbe za tu loptu. Kalinić pogađa za tri na isteku napada. Dosta poena u ovoj prvoj četvrtini. Stepanović ne pogađa zicer, ni Zvezda ne prolazi.

8. minut (12:23) - Kasni sada odbrana Zvezde, Mitrović je napravio prekršaj, pa će i Aleksa Stepanović šutirati penale. Nekadašnji igrač užičke Slobode promašuje oba penala, ali je tu Nerandžić sa ofanzivnim skokom. I on promašuje, loptu potom hvata Stepanović i Nerandžić ubacuje trojku. Velikih +10 i alarm za Dejana Radonjića. Tajmaut. Imaće i dodatno bacanje zbog faula Nerandžić. Promašiće ga. Istekao je napad Zvezde posle tajmauta, prošle su 24 sekunde. Pavićević pogađa dvojku i to uz faul Vajta. Opet bez pogođenog bacanja. Stepanović sada pravi dva brza faula. Eto trojke, Stefan Marković. Stepanović dolazi do dva poena.

6. minut (9:16) - Džons pogađa dva slobodna bacanja, ima 11 poena na svom kontu! Mitrović uzvraća, ali tu je i Radonjić sa distance. Ne spušta se razlika FMP-a. Sada će Luka Mitrović na liniju penala posle faula Pavićevića. Pogodio je oba.

4. minut (5:11) - Džons postiže trojku, +6 za FMP. Potom iz kontre lako zakucavanje za Zvezdu preko Dobrića. Zvezda se sada malo konsolidovala, ali Lazarević nije pogodio iz prodora. Vrlo loš potez Ebuke Izundua, ali tu je Džons sa nova dva poena.

2. minut (3:6) - Ostin Holins postiže prve poene za Zvezdu i to sa distance, dok Brajs Džons uzvraća na drugoj strani iz reketa. Ostin Holins, verovali ili ne, pravi tri faula za minut i 39 sekundi. Na sve se nadovezuje dvojka Džonsa, a Šaranović uvećava na +3 za FMP.

STARTNE POSTAVE

Crvena zvezda: Topić, Dobrić, Holins, Kuzmić, Lazarević

FMP: Džons, Šaranović, Radonjić, Izundu, Nerandžić

KOMENTAR PRE UTAKMICE

Popularni Panteri se baš ne snalaze na okršajima sa Crvenom zvezdom, jer, verovali ili ne, imaju 29 uzastopnih poraza od crveno-belih u svim takmičenjima. Poslednja pobeda kluba iz beogradskog predgrađa došla je još davnog 18. maja 2011. godine u Superligi Srbije.

Od tada, pa do danas prošao je 3.981 dan, odnosno skoro 11 godina. Bilo je mečeva kada su bili izuzetno blizu da prekinu ovu užasnu tradiciju, igrali su i produžetke sa crveno-belima, ali je tim Zvezde uvek izlazio kao pobednik.

Srpske sudije deliće pravdu na večerašnjem gradskom derbiju. Na čelu će biti Uroš Obrknežević, a pomagaće mu Aleksandar Milojević i Miloš Hadžić.

(Telegraf.rs)