Crvena zvezda “rasturila” Partizan u transferima, evo koliko je Zvezda više zaradila (FOTO)

Sve je veći finansijski jaz između večitih rivala

Foto Ilustracija: Nikola Jovanović/Telegraf/Marko Jovanović/Nikola Tomić

Sportski direktor Partizana Ivica Iliev sumirajući pripreme crno-belih u Antaliji mogao je samo da zaključi da je napravljen nikad veći finansijski jaz između večitih rivala i da Zvezda sada ima veliku prednost kada je u pitanju dovođenje igrača u prelaznim rokovima.

Zvezda i Partizan umnogome zavise od prodaje igrača, to je nedavno pomenuo i Zvezdan Terzić, koji je komentarišući transfer Degeneka posle samo 6 meseci rekao da to nije nikakvo iznenađenje.

Zvezda živi od prodaje igrača. Naš je posao da kupujemo jeftino, prodajemo skupo. Prva ponuda koja je poslata za štopera će biti prihvaćena - rekao je Terzić na pitanje o transferu Degeneka vrednom 3.6 miliona evra.

Crveno-beli su od učešća u Ligi šampiona značajno popravili svoje finansije od nagradnog fonda koji UEFA izdvaja za učesnike u elitnom takmičenju, ali su poslednjih godina imali i znatno veće transfere od večitog rivala, te se upravo tu i stvorio taj ogromni finansijski jaz o kojem priča Iliev.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Zvezdan Terzić i Ivica Iliev; Foto: Milena Đorđević

Nekoliko je meseci razlike u dolasku Terzića u Zvezdu i Ilieva u Partizan. Oboje su napravili sjajan posao sa transferima, ali u poslednje vreme Zvezda ima znatno više uspeha.

Izračunali smo koliko je novca od transfera zaradila Zvezda od dolaska Terzića, a koliko Partizan od dolaska Ilieva.

Pukom matematikom dolazi se do toga da je Zvezda zaradila 30.000.000 evra više od Partizana samo od transfera. Kada na to dodate i prihode od Lige šampiona prethodne sezone, koji nisu manji od 20.000.000 evra, jasno je otkud toliki finansijski jaz o kome priča Iliev.

Ovo su transferi koje su Zvezda i Partizan imali u poslednje četiri godine:

Ilustracija: Nikola Jovanović/Telegraf

Ilustracija: Nikola Jovanović/Telegraf