CRVENA ZVEZDA PREDVODNIK REGIONA! Podatak za ponos svakog DELIJE! (FOTO)

Specijalizovani internet portal „clubworldranking.com“ objavio je spisak najboljih svetskih fudbalskih klubova.

NA osnovu njihovih kriterijuma trenutno najbolji fudbalski klub na svetu je ekipa River Plate. Klub iz Buenos Ajresa je aktuelni osvajač Kupa Libertadores, a pobednik je i Super kupa Argentine. Sve to je bilo dovoljno da ekipu trenera Marsela Galjarda svrsta na lidersku poziciju fudbalskih klubova u svetu.

Interesantno je da Real Madrid koji je i dalje zvanični evrospki šampion, ali i pobednik Svetskog klupskog prvenstva zauzima drugu poziciju na ovoj listi, a zatim slede još dva španska kluba Barselona i Atletiko Madrid. U TOP 10 nalaze se još i brazilski Palmeiras iz Sao Paula, Argentinska Boka juniors, Juventus Torino, Bajern Minhen, Sevilja i Gremio iz Porto Alegrea.

Na listi među 100 najboljih svetskih fudbalskih klubova nema niti jednog kluba ni iz Srbije, niti iz regiona. Najbolji klub sa eks-Ju prostora je Crvena zvezda koja je zahvaljujući rezultatima u Ligi Evrope i Ligi šampiona u sezonama 2017/18 i 2018/19 pozicionirana na 126. mestu i bolje je pozicionirana u odnosu na nemački Verder i škotskog velikana iz Glazgova ekipu Seltika. Među 200 najboljih klubova sveta nalazi se još jedino zagrebački Dinamo koji je na 182. mestu, a večiti rival Partizan nalazi se na koti 203.

mojacrvenazvezda