U Zvezdi odlučili koja dva igrača napuštaju Marakanu

Crveno-beli će sasvim sigurno u letnjem prelaznom roku doživeti promene u postavci

Crvena zvezda je završila sezonu uspešno, jer je odbranila duplu krunu, a u Evropi napravila dodatni iskorak i igrala u osmini finala Lige Evrope.

Međutim, crveno-beli ne nameravaju da se zaustave na tome i žele još veći iskorak i da ove godine igraju u Ligi šampiona. Spremni su i da se adekvatno pojačaju, a prema rečima Zvezdana Terzića, planira se i plaćanje obeštećenja u za šta je obezbeđeno oko četiri miliona evra, a čak ističe i da bi ono moglo da ode

Zvezda će svakako zadržati osovinu tima, ali će neki igrači potražiti i drugu sredinu.

Za sada je sigurno jedino da Loi Dioni i Aksel Bakajoko napuštaju ekipu. Dioniju je istekla pozajmica i on se vraća u Anže, dok je Bakajoku istekao ugovor od godinu i po dana.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Ugovori ističu još trojici fudbalera, a Terzić je na kraju sezone rekao da Zvezda razgovara sa njima oko eventualnog nastavka saradnje. U pitanju su Radovan Pankov, Marko Gobeljić i Milan Gajić.

Pošto je Zvezda iz prošle sezone imala standardni štoperski par Dragović - Erak0vić, i da osim Erakovića nema adekvatnu rezervu, očekivano je da crveno-beli naprave napor da dogovore produžetak ugovora za Pankova.

Naročito što često Stanković ume da krene i sa tri štopera u postavci, a trenutno su alternativa samo mladi Leković i Đurić, kojima Zvezda svakako planira da pruži šansu u novoj sezoni, ali su ipak i dalje previše neiskusni za Evropu.

Kada su u pitanju Gajić i Gobeljić, tu je jasnija situacija. Zvezda ima već jednog desnog beka pod ugovorom, a to je Kristijano Pićini od koga se mnogo očekuje nakon šest meseci prilagođavanja. Zvezda će pričati i sa Gobeljićem i sa Gajićem, jer joj je potreban još jedan bek.

Za sada je bliža opciji da to bude Gajić, ali ukoliko ne dođe do dogovora između njega i uprave Zvezde, nije isključeno i da Gobeljić dobije novi ugovor, ukoliko se Gajić odlučio da potraži drugi klub ili dobije bolju ponudu.

Gajić se prošle sezone ozbiljnije nametnuo, posebno u prolećnoj polusezoni, dok je Gobeljić uglavnom bio na klupi i sakupio je svega 53 minuta za čitavu polusezonu.

Što se tiče odlazaka, može se očekivati i da klub napusti Filipo Falko, koji se definitivno nije snašao i koji bi trebalo da se vrati u Italiju.

Takođe, spekuliše se i da bi Ohi već na leto mogao da napusti ekipu. Sigurno je da su na Marakani očekivali više od Norvežanina, naročito u najbitnijim utakmicama, ali navodno za njega postoji i interesovanje i ponuda određenih klubova koja bi zadovoljila čelnike Zvezde, pa ne bi bilo iznenađenje da već nakon šest meseci napusti klub. Crveno-beli svakako traže napadača, kao i krilnog igrača, a nedavno je na Marakani na razgovoru sa Terzićem bio i Aleksandar Čavrić.

Ostali igrači su pod ugovorom i mogli bi da odu samo pod uslovom da stigne ponuda koja zadovoljava obe strane. Svakako je najveća šansa da dođe do dobre ponude kada je u pitanju igrač Zvezde ima Strahinja Eraković, za koga se raspituju i najveći klubovi Evrope.

Crveno-beli se nadaju pondi od preko 10 miliona evra za talentovanog štopera, ali on svakako neće otići pre kraja kvalifikacija.

(Telegraf.rs)