Crvena zvezda i Zenit igraju 3. jula

Kontrolni meč crveno-belih pred start sezone biće odigran u Sočiju

Crvena zvezda i Zenit godinama unazad imaju saradnju koja se ogleda kroz kontakt omladinskih škola, ali i prijateljske mečeva prvih timova. Igrali su tokom zimskih priprema u Turskoj, a ponovo će se sastati 3. jula u Sočiju.

Biće to generalna proba crveno-belih uoči starta sezone 2022/2023, koja za izabranike Dejana Stankovića kreće Superligom 9. jula, a potom ih 2. ili 3. avgusta čeka prvi meč u kvalifikacijama za Ligu šampiona, u kom startuju od trećeg kola.

Novi susret srpskog i ruskog šampiona najavio je Zvezdan Terzić u nedavnom opširnom razgovoru sa medijima, a da će utakmica biti odigrana 3. jula u Sočiju sada je potvrđeno i na klupskom sajtu. Prethodno će se crveno-beli pripremati na Zlatiboru i u Sloveniji.

Pored prijateljskih mečeva, Crvena zvezda i Zenit imali su i takmičarski dvojboj 2004. godine u kvalifikacijama za Ligu Evrope. Nije se dobro završio po Beograđane, koji su oba puta poraženi. Prvo 4:0 u Sankt Peterburgu, a onda i 2:1 kod kuće.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Ovog leta dva kluba već su bila u centru pažnje zbog informacija da crveno-beli žele Zenitovog golgetera Artjoma Dzjubu. Kontakt je postojao, ali su po Terzićevim rečima na stadionu Rajko Mitić odustali od iskusnog napadača.

Mozzartsport