Crvena zvezda i sledeće godine u EVROLIGI!?

Pavel Astahov smatra da bi ovo bilo logično rešenje u slučaju da se sezona ne završi

Čelnici Evrolige sigurni su u scenario po kome će se aktuelna sezona završiti, pobednik biti proglašen, isto važi i za Evrokup, čime bi se imala i jasnija slika o učesnicima elitnog takmičenja za narednu sezonu. 

Ipak, pandemija virusa COVID-19 koja ne jenjava, koja bi zapravo tek trebalo da dostigne vrhunac narednih nedelja, preti da suzi prostor za bilo kakvu organizaciju završetka sezone, pa se stoga preispituju aternativne solucije.

Ima onih koji više veruju u takav scenario, pre nego u bilo koji drugi - da se sezona uopšte neće završiti. Takav stav ima direktor evroligaša Himkija Pavel Astahov.

- Kada se gledaju vesti u svim evropskim zemljama je sve više zaraženih ljudi. Situacija je sve gora i po ekspertima ova epidemija još nije na svom vrhuncu. Zato ne mogu da verujem da Evroliga hoće da se završi sezona - kaže on za rusku Izvestiju.

U slučaju takvog ishoda sezone, nudi i rešenje za narednu, za koje tvrdi da je logično.

Logično bi bilo da zadržimo sve učesnike trenutne sezone. Kako neko može da bude izbačen iz takmičenja ili da uđe neko novi ako nije bio u sezoni 2019/20 - dodao je Astahov.

(Telegraf.rs)