Crvena zvezda i Partizan u 8. kolu Superlige imaju lakše zadatke

Crvena zvezda je u Nikoziji završila sa kvalifikacionim učešćem u Ligi šampiona, dok je Partizan na mučan način prebrodio gostovanje u Moldaviji.

Crveno i crno-beli nastaviće tako takmičenje u kvalifikacijama za Ligu Evrope, „pripremajući“ se za nova međunarodna iskušenja u domaćoj Superligi. Perfektnog skora posle sedam kola, Crvena zvezda će u nedelju ugostiti Voždovac (21.00), dok istog dana Partizan očekuje gostovanje skromnom Zlatiboru (19.00).

Povratak u realnost koja je toliko skromna za evropske prilike da je ambicioznim navijačima sve teže podnošljiva, za crveno-bele trebalo bi da predstavlja i jedan vid probe nekih novih rešenja i kadrovskih opcija.

Roviti Aleksandar Katai mogao bi da propusti meč sa Voždovcem, nakon, za njega, prenapornog duela u Nikoziji.

Sličnog zdravstvenog stanja je i Milan Rodić, dok se predahu nadaju i Ben, odnosno Gobeljić, koji su takođe pred meč na Kipru kuburili sa povredama.

Novajlija, Dijego Falćineli mogao bi da bude primarno rešenje u samom špicu napada protiv odbrane koja je na dosadašnjih sedam utakmica primila deset golova.

Gledano iz perspektive neke nove energije, želje i entuzijazma, kao i potrebe za dokazivanjem: Eraković, Petrović, Nikolić i Gavrić sa pravom se nadaju mestu u startnoj postavi.

Voždovac u sastavu ima nekolicinu mladih i interesantnih igrača: dvojica od njih – Ajdinović i Pantović, upravo su na pozajmicama iz Crvene zvezde.

Kada se njima pridodaju Milosavljević, Nišić, Jakovljević, Cvetićanin… jasno je zašto brojni menadžeri u stopu prate „zmajeve“.

Zlatibor već posle sedam kola gotovo izvesno spada u grupu ekipa koje će se boriti za opstanak.

Partizan je međunarodnu avanturu nastavio pobedivši u Moldaviji na neshvatljivo težak način.

Trener Stanojević će, gotovo sigurno, promeniti tim pred gostovanje, koje ne spada u grupu težih u Superligi.

Zlatibor je samo jednom pobedio kod kuće i to Mladost, dok je protiv Čukaričkog poražen 1:5, a Proletera 0:2.

Doduše, Zlatibor u poslednja tri kola nije poražen; sa 17 primljenih golova ima najslabiju odbranu u domaćem šampionatu, što uz simptomatičnu neefikasnost Partizan pred nedeljni susret pozicionira na mesto apsolutnog favorita.

Danas.rs