Crvena zvezda će ISTUPITI iz ABA lige? Oglasio se Čović

Prvi čovek Crvene zvezde osvrnuo se na moguće posledice današnjeg odustajanja od puta u Podgoricu na meč protiv Budućnosti.

Nebojša Čović je na vanrednom obraćanju javnosti detaljno pričao o razlozima donošenja ove odluke, a potom odgovarao na pitanja novinara.

Tako su predstavnici medija pitali prvog čoveka kluba sa Malog Kalemegdana da li postoji mogućnost da poslednji događaji utiču na to da ABA liga nastavi dalje bez Crvene zvezde.

– Ne znam kako bi izgledala ABA liga bez Crvene zvezde. I ne bih želeo da se to desi, da o tome uopšte diskutujem. Ali ne isključujem mogućnost. Jer zašto ne bismo pomerili utakmicu na posle Božića? Sunturlić je imao direktan kontakt sa gospodinom Bokanom i nisu uspeli da se dogovore – kazao je Čović i prokomentarisao budućnost regionalnog takmičenja.

– Moje ime je takvo da se ne bojim nekih stvari. Apelujem da se dozovemo pameti. Kao inženjer se nisam školovao da rušim, već da gradim, a tako je i ovaj put. Sad, što čuvamo svoje stavove i imamo jake argumentacije, šta da radim. Možda je naišao takav period da takvi pristupi smetaju. Zvezda je postojala mnogo pre ABA lige i nadživeće mnoge lige, bez obzira na sve šta se bude događalo. Ponavljam, nije nam bilo do nadmudrivanja ili svađe, već do normalnog, razumnog pristupa, u kojem dva kluba treba da budu isključena iz političke manipulacije.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Postoji mogućnost da Predsedništvo ABA lige donese odluku da Budućnosti dodeli pobedu službenim rezultatom 20:0.

– Kako mislite da donese odluku protiv Crvene zvezde? Retroaktivno? Postojale su dve opcije. Jedna je bila da se odlaže utakmica i da se ne odlaže utakmica: morate da dođete u 18 sati. I to bismo poštovali. Ali znate čija je onda to odgovornost? A niko neće da preuzme odgovornost. Hipotetički šta bi bilo, kad bi bilo, mislim da Predsedništvo više neće doneti nijednu odluku.

Predstojeća Skupština ABA lige je 3. januara.

– Gledajući ovo što se radi, sve može. Videćemo kakve će tačke biti dnevnog reda. Namenjena je bila da s eozabere rukovodstvo lige, da se izabere direktor i sportski direktor. Verujem da će sada biti diskusije i oko ovoga. A kakva će reakcija biti videćemo ko je pravi, a ko nije. Očekujem da prevlada razum, da ljudi koji sede na nekim funckijama preuzmu odgovornost. Niste na funkciji samo da bi odlučivali o lepim stvarima. Nekad mora da se preseče – poručio je Čović.

Hotsport.rs