Čović se oglasio povodom incidenta u Zadru: “Upozorili smo i ABA ligu, Zvezda će igrati utakmicu”

Novinari ničim nisu provocirali navijače

Huligani Zadra su tokom subote napali dva srpska novinara i člana Upravnog odbora Zvezde i njegovog prijatelja u dva odvojena incidenta u gradu, a posle napada, usledio je niz saopštenja Crvene zvezde, ali i BA lige, kao i policije tog grada.

Posle nemilih scena u Hrvatskoj sovj stav je za TV Prva izneo i predsednik crveno-belih Nebojša Čović. 

On je za ovu televiziju objasnio kako je došlo do incidenta.

- Ekipa je iz Barselone, sa nekih 25 naših simpatizera, doputovala u Zadar. Na samom aerodromu su fotografisani, "tipovani" i praćeni. Novinari su bili u jednom hotelu, član UO i prijatelj u drugom hotelu. Prvo su sačekani novinari, koji ničim nisu provocirali, napadnuti su od maskiranih napadača. Potom su napadnuti član UO i prijatelj. I njih su napali maskirani napadači, šutirali su ih nogama.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

- Nisu preduzete mere koje bi morale, jer su se navijači Zadra "Tornado" oglasili 8. 11. i najavili da će 'njihova strast i energija odbraniti svoj teren'. Zadar i Zvezda su imali niz utakmica i u Beogradu i ovde i nikada nismo imali probleme. Upozorili smo i ABA ligu, vrlo inertno su reagovali na tu objavu 8. novembra. VIdim da su tek noćas oko 1 sat dali saopštenje na engleskom jeziku. Degutantno je, ali nje naše da širimo paniku i mržnju, nego da probamo da odigramo utakmicu.

- U našoj delegaciji ima puno dece, od 13 do 15 godina, ali ne znam šta su u Zadru očekivali da će biti navijača. To nije izolovani slučaj, jer da jeste, onda bi se dogodio jedan. Svi su iz delegacije prebačeni u hotel gde se nalazi i ekipa. Hrvatska policija se nakon incidenta korektno ponela. Samo da napomenem, znate šta bi se desilo da se ovo desilo negde u Srbiji ili u Beogradu? Hrvatska bi sigurno tražila sankcije Srbiji. Za taj isti Zadar igra bivši igrač Zvetzde, Arijan Lakić, Srbin. To nije naivna priča.

Čović je istakao da će crveno-beli odigrati predstojeći duel.

- Zvezda nikad nije bežala sa terena, izaći će na teren i igrati utakmicu. Ali ta utakmica mora da bude u sportskim okvirima, bez vređanja i ništa nesportski. A to ko će izgubiti za zelenim stolom, ako se i desi, to će ići u prilog nekom drugom. Zvezda će igrat utakmicu, ali će voditi računa o bezbednosti i hoće li biti vređanja. Sva odgovornost je na ABA ligi, na direktoru Cvetkoviću i Miliji Vojinoviću. Svi oni su dobro plaćeni i treba da rade svoj posao. "Tornado" je osetio prozvanim posle meča sa Megom u Beogradu prošle nedelje, tu su se osetili oštećeni zbog suđenja. To nema nikakve veze sa nama, čak je i trener Zadra dao korektnu izjavu. Ako punite dvoranu da biste izvršili linč i harangu, onda oni neka igraju svoje igre i igrice

Na pitanje kako su povređeni, Čović je rekao:

- Novinarima su sanirane povrede, sa kopčama, a član UO i njegov prijatelj su snimani, ali im nisu polomljena rebra jer su šutirani na zemlji. Svi oni su smešteni u hotelu u kom je Crvena zvezda i biće ispraćeni na meč bezbedno. Moram da podvučem da je hrvatska policija bila korektna, ali mora da se zna da ovo nije izolovan incident. Napadači su se identifikovali u saopštenju 8. novembra kada su sve ovo najavili.

(Telegraf.rs)

Molimo vas da donacijom podržite rad portala CrvenaZvezdaInfo

Pročitajte: