Čović pričao o odlasku Radonjića i otkrio Zvezdine planove za budućnost

Crvena zvezda je ostala bez Dejana Davidovca i Ostina Holinsa, koji su prihvatili ponude CSKA i Makabija, Zvezdi preti odlazak Nikole Kalinića ukoliko lideru tima budu primamljive opcije iz inostranstva.

Pored toga, Dejan Radonjić još razmišlja o novom ugovoru, pa je Zvezdina nova sezona još “u magli”.

Predsednik Crvene zvezde Nebojša Čović govorio je o onome što navijače crvenp-belih trenutno najviše interesuje, da li će trener Dejan Radonjić ostati na klupi, ali i o Partizanu

“Ne znam odakle je to. Interesantno je što svi saznaju i što se brinu, po tome ispade da mi nećemo jak tim. Slično pišu, jer sa istih mesta ide. Naravno da svi hoćemo dobar tim, da imamo i mi garantovan budžet, naravno da smo i prošle godine hteli da zadržimo Davidovca, kada je potpisao i Dobrić, ali tada je poruka struke bila da on treba još da se dokaže. Sada je dobio ponudu koja nije mogla da se odbije.”, kazao je za TV Pink predsednik Zvezde Nebojša Čović.

“On je kod nas od 2013. godine, zaslužio je da ode i da naplati to. Holinsa nismo produžili u januaru, otišao je u Makabi, šta da se radi. Što se tiče Dejana, mi smo mu dali ponudu. Njegovo je da na to odgovori prihvatam ili ne. Finansijski uslovi te ponude su jako dobri.”

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Čović se potom osvrnuo i na večitog rivala.

“Prvo da se zapitamo kako da počnu takmičenje klubovi koji duguju pare za porez. Koje će takmičenje početi klubovi koji su ponizili takmičenje i napustili ligu. Meni bi bilo superda ne dugujemo za poreze i da nemamo obaveze prema igračima. Moramo da shvatimo da Zvezda postoji 80 godina, mi smo svi prolazni epizodisti u Zvezdi, iza svakog od nas može da se vidi šta je ostavio, u smislu trofeja i šta je urađeno. Neki su ostavili dugove preko 12 – 15 miliona evra, a sada nas napadaju i od njih sve potiče. Naš ambijent je tako napravljen da svi iščekuju da nešto što je dobro propadne.”

Prvi čovek Zvezde je imao poruku za one koji pričaju o propasti Zvezde.

“Vi koji to pričate, dođite, uzmite klub i dokažite se. Možemo da otvorimo priču i direktno. S tim da ja ne bih sedeo sa svakim u studiju. Sa ološem nikada ne bih sedeo. To rivalstvo zato i postoji, ne za širenje mržnje. Neki su imali prilike da vide koliko ih narod podržava kada su se kandidovali, kada su širili mržnju.”, rekao je Čović, jasno aludiravši na bivšeg trenera Partizana Duška Vujoševića.

Na kaju je dodao:

“Propadosmo, raspadosmo se.”, našalio se Nebojša Čović

Butasport.rs