Čović otkriva! Crvena zvezda u pregovorima sa najvećim talentom Srbije

Otkrio je predsednik Zvezde i budžet kluba

Košarkšaki klub Crvena zvezda je održala i skupštinu kluba, posle koje je kratak razgovor za MeridianSport imao i predsednik Nebojša Čović, koji se dotakao brojnih tema, među kojima su i prelazni rok, ali i njegov odlazak iz kluba.

Naime, već neko vreme postoje indicije da bi Nebojša Čović mogao da napusti kormilo kluba, dok i on sam kaže da sada razmišlja o tome.

- Već neko vreme razmišljam o povlačanju, pogotovo zbog zdravstvenog stanja. Nisam to uradio prošle sezone, jer nismo osvojili ABA ligu. Ove smo osvojili sve što je bilo realno. Do početka sezone ću doneti odluku da li nastavljam ili ne. Kao što vidite, klub normalno funkcioniše – usvojeni su finansijski izveštaji 2023. godinu. Usvojen je preliminarni budžet za sezonu 2024-2025.

Nebojša Čović je istakao i da je bilo grešaka u prethodnoj sezoni.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Zvezda je imala izuzetnu strukturu igrača, imali smo sitnije promašaje, ali tim je pokazao veliki stepen homogenosti. Izvanredni su momci, imali su odličnu hemiju koju je Janis (Sferopulos) dodatno povezao i izvanredno vodio. Najviše me je razočarao Šabaz, ali događa se. On je sjajan igrač. Najviše me je oduševio Teodosić. Prošao je razna vremena, razne događaje… Neverovatna energija, sa toliko posvećenosti i strasti… Bilo mi je zadovoljstvo da ga gledam. On je počeo u FMP, ispunio obećanje da dođe u Zvezdu i produžio ugovor, jer smo se tako dogovorili. Imali smo vrlo kratak razgovor i sve dogovorili.

Takođe, on je rekao da Dalibor Ilić i Stefan Lazarević idu na pozajmice.

Klub su napustili Tobi, Gilespi i Smart. Hanga odlazi, sa Ilićem i Lazarevićem imamo otvoren dogovor. Videćemo šta će biti, ge ćemo ih davati…. Oni su igrači pod ugovorom sa Zvezdom.

Otkrio je i koliki će budžet kluba biti.

Budžet bruto će biti negde oko 20 miliona evra, ali 65 procenata te sume je za igrače i stručni štab – 12, 13 miliona. Ostalo su troškovi puotvanja, hoteli, mlađe kategorije, plate zaposlenih u klubu…

On je rekao i da će Zvezda potpisati ugovor sa Nikolom Šaranovićem, dok se čeka rasplet oko Nikole Đurišića, dok to nije kraj pojačanja.

U pregovorima smo sa Đurišićem i želimo mu svu sreću večeras na draftu. Mogu da budu pozicije 4/5, 2/3… U zavisnosti od Đurišića.

(Telegraf.rs)