Čović o razlozima krize u Zvezdi, debaklu od Igokee, dogovoru s Radonjićem

Prvi čovek kluba smatra da je hemija u timu poremećena, ali je optimista da će se sve preokrenuti

Crvena zvezda je doživela težak poraz u nedelju od Igokee, što je navijačima ostavilo sumnju da možda nije razlog problema bio Saša Obradović, jer ni dolazak Dejana Radonjića nije doneo potrebnu "šok terapiju" crveno-belima.

Prvi čovek kluba Nebojša Čović, koji je tokom gostovanja na Jutarnjem programu TV Prva, pokušao je da odgovori zašto je Zvezda u slaboj formi, koji su bili detalji dolaska Dejana Radonjića, kakvi su dalji ciljevi Zvezde...

- Zvezda je izgubila s velikom razlikom, pokazalo se da smo morali da povučemo potez koji je neočekivan. I za mene je bio neočekivan, jer sam očekivao da će Saša da ostane sve tri godine. Izgubljena hemija, samopouzdanje, što je razlog ovako loše igre i rezultata atipičnog za Crvenu zvezdu. Žao mi je što je moralo da dođe do toga. Radonjić je proveren trener i idemo dalje - rekao je Čović.

Opisao je i kako je doveo Dejana Radonjića.

- Zvao sam Dejana da dođe kod mene na razgovor. Pričali smo sat i po – dva, napravili okvir rada, dali mu rok da razmisli. Odgovorio nam je već sledećeg dana oko podne ili malo posle toga. Mi ne odustajemo od naših ciljeva, mi smo u toku sezone, u Evroligi je prošlo 16 kola i mislim da možemo da ispunimo osnovne ciljeve, da osvojimo sve domaće trofeje i da napadnemo u TOP 8 - izjavio je Čović.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Čović smatra da su promene igrača poremetile hemiju u timu.

- Dosad smo iskoristili 18 od mogućih 20 igrača, mislim da se u tim promenama vide određene promene u hemiji. Treneri imaju svoje želje, a mi radimo na tome da ispunimo sve u skladu s mogućnostima. Počeli smo da padamo kada su počeli da dolaze Ročesti, pa O'Brajant i onda Teri. Poremećena je bila hemija, što je verovatno uzrok ovakvih rezultata. Svi momci su dobri, ali se poremetila hemija. Optimista sam da ćemo uspeti da se vratimo. Kada je mnogo teško, odmah zamislite da je moglo da bude još gore. Ako budemo dobro radili, biće bolje.KK Crvena zvezda

Foto: MN Press

Zvezda je trenutno pretposlednja na tabeli Evrolige, ali Čović veruje da još ima šanse da se napadne TOP 8.

- Nije kasno za Zvezdu. Ako se napravi serija pobeda, može sve da se okrene. Nemamo navijače na našoj strani, što je problem i protivničke ekipe se više ne pripremaju za takve stvari. Ne smatram da je kasno za Zvezdu.

Čović je pričao i zašto je teško igrati u Evroligi sa domaćim igračima, kao i da je klub pokušao da vrati Marka Gudurića.

- Jako je teško proizvoditi mlade igrače i igrati Evroligu. Cene domaćih igrača su drastično skočile. Hteli smo da vratimo Gudurića, ali nije bilo realno. Naša košarka nema pravu strategiju, jako sam zabrinut za budućnost našeg trofejnog sporta. Pogledajte samo, izgubili smo od Švajcarske u kvalifikacijama. Niko ne može da zaštiti mlade igrače od 12-13 godina, pogotovo kada se jave najbogatiji klubovi Evrope kada nude jake ugovore, posao i smeštaj za roditelje i sve ostale uslove. U evropskoj košarci se ne zna ko je krovna organizacija, ne znamo od koga da tražimo protekciju.

marko gudurić

Marko Gudurić se vratio u Fenerbahče posle odlaska iz Memfisa; Foto: MN Press

Prvi čovek Zvezde smatra da je klub izgubio mnogo energije na bavljenje nebitnim stvarima, poput sukoba interesa u ABA ligi, što je pokrenuto od strane Partizana.

- Imamo neprijateljski pristup regiona prema Zvezdi, celog leta smo se bavili nebitnim stvarima, pričalo se o nekim sukobima interesa, sada čekamo dve presude na sudu protiv ABA lige. Analiziramo i suđenje arbitara u ligi. U sport se uvuklo štošta i svašta, pogotovo u srpski i regionalni sport.

(Telegraf.rs)