Čovek koji je odveo Zvezdu u Ligu šampiona pronašao novi klub u Kini

Bivši grač crveno-belih pronašao novo uhlebljenje

Doskorašnji prvotimac Crvene zvezde, Aleksa Vukanović, potpisaće u narednim danima ugovor sa kineskim superligašem Hakom, prenosi Sport klub.

Saradnja sa Kinezima je već utanačena, čeka se samo viza, pa kada se reši i ta papirološka stavka, Vukanović će se uputiti na Daleki istok.

U Haku stiže odlazi bez obeštećenja, kao slobodan fudbaler.

Ugovor Alekse Vukanovića sa predstavnicima kineskog kluba biće oročen na godinu dana, sa opcijom produženja na još jedno leto.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Bivši prvotimac šampiona Srbije bio je velika želja srpskog trenera Milana Ristića, koji je za kratko vreme uradio je veliki posao - doveo Haku u superligaško društvo i obezbedio blanko podršku rukovodstva u novoj sezoni.

Ekipa je prošlu godinu završila na drugom mestu, iza Vuhana i obezbedila superligašku promociju.

Što se Vukanovića tiče, on je posle završetka saradnje sa Crvenom zvezdom dobio je odrešene ruke da u januaru pronađe klub, a nova destinacija u karijeri biće mu zemlja koja više nije izdašna za fudbalere kao što je bila u jednom trenutku, ali i dalje ima svoje adute da privuče internacionalce.

Vukanović je za tri sezone u Zvezdi odigrao 83 utakmice i postigao 11 golova.

Osim Vukanovića, Kina je naredna stanica i u karijerama Radeta Dugalića  iz Kairata i bivšeg fudbalera Partizana Nebojše Kosovića.

(Telegraf.rs)