ČISTA U ZVEZDI: Stanković precrtao još jednog igrača

Za Kanjasa više nema mesta u Ljutice Bogdana

Neočekivana pauza izgleda da je pomogla Crvenoj zvezdi da rastereti budžet, tako što se rastala sa nekoliko fudbalera koji su stigli kao velika pojačanja, ali nisu opravdali taj epitet.

Uspeli su crveno-beli da sklope dogovor sa Radživom van la Parom i Žanderom oko isplate dela prinadležnosti, uz “čiste“ papire za igrače i oni su već prošlost za tim iz Ljutice Bogdana. I Holanđanin, a još više Brazilac, neće ostati u lepoj uspomeni navijačima.

Od njih se mnogo očekivalo, stigli su letos, Brazilac nešto ranije, a Radživ van la Para posle plasmana u Ligu šampiona, drugi put uzastopno. Nije tajna da su imali odlične plate za naše prilike, a za Holanđanina je plaćeno i solidno obeštećenje.

Kanjas
Kanjasfoto: Starsport©

Dejan Stanković ih je sklonio iz tima čim je preuzeo palicu od Vladana Milojevića, a uz njih dvojicu van pogona od januara je i Španac Hoze Kanjas.

On je u Zvezdu stigao uz zavidni CV, kao bivši fudbaler Betisa, Svonsija, Espanjola i PAOK-a, ali osim nekoliko utakmica u kvalifikacijama za Ligu šampiona, nije prikazao ni delić od očekivanog, pa je brzo ustupio mesto mladom Njegošu Petroviću, koji je došao iz Rada kao razlog za budućnost.

Ni Kanjas, u prvi mah, nije pristao da napusti Zvezdu, trenirao je sa malopre pominjanim dvojcem samostalno i redovno odlazio na blagajnu po platu. Ipak, čini se da će i njemu martovska “zarada“ biti poslednja u taboru srpskog šampiona.

Po saznanju “Novosti“ uveliko traju pregovori rukovodstva crveno-belih sa Kanjasom oko toga da i on dođe još jednom u Beograd, pošto je trenutno u Španiji, ali samo da pokupi papire, pa da na leto pronađe novu destinaciju.

Espreso