“Češće me pozdravljaju u Beogradu, nego u Zagrebu”

Bivši fudbaler Crvene zvezde je imao štošta da kaže u ovom intervjuu

Robert Prosinečki je ostavio zaista dobru igračku karijeru iza sebe, ostao je legenda u brojnim zemljama gde je nastupao, a kruna te karijere jeste i titula Kupa Evropskih šampiona koju je osvojio 1991. godine sa Crvenom zvezdom.

Prosinečki je odavno kopačke okačio o klin, ali još nije izašao iz fudbala, pošto radi kao trener. Doduše, trenutno je bez angažmana, a poslednji klub u kom je radio je Olimpija iz Ljubljane, koju je napustio u julu 2022. godine.

On je govorio i za "Transfermarkt" o svom detinjstvu, pošto je rođen u Ševeningenu u Nemačkoj, a u Jugoslaviju je stigao sa 11 godina.

- Učio sam jezik kod kuće, ali je bilo jako teško doći u zemlju koju sam znao samo s godišnjeg odmora. Ali kao dete, brzo se prilagodi svako. Odrastao sam u vremenu kada su postojale samo dve opcije: sediti kod kuće i dosađivati se ili se igrati napolju. Nije bilo telefona, PlejStejšna ili kompjutera. Samo je lopta bila tu - rekao je Prosinečki.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

On je potom počeo da igra za Dinamo iz Zagreba, ali je 1987. godine prešao u Crvenu zvezdu, s kojom je napravio i najveći uspeh u karijeri.

- Video sam sebe kao umetnika, sledeći dribling i situacija jedan na jedan su bile najvažnije. Želeo sam da navijačima dam nešto spektakularno i često su me drugi kritikovali zbog toga, pričali su da igram samo za sebe, ali ja sam bio timski igrač - kaže Prosinečki, koji je potom otkrio i koliko je značio KEŠ za Crvenu zvezdu.

- Danima smo slavili taj trofej. Radovala se čitava zemlja, mene sada češće pozdravljaju na ulici u Beogradu nego u Zagrebu.

(Telegraf.rs)