CELA SRBIJA ĆE PRATITI ŽREB! Evo na kom kanalu možete pratiti žreb za SVETSKO PRVENSTVO

Svi s nestrpljenjem čekamo izvlačenje kuglica

Žreb za Svetsko prvenstvo u Kataru biće održan danas u Dohi, a reprezentacija Srbije iz "trećeg šešira" čekaće rivale na najvećoj smotri fudbala ove godine.

Orlovi su predvođeni selektorom Draganom Stojkovićem Piksijem na impresivan način izborila plasman među 32 najbolje selekcije na svetu, a briljantna pobeda protiv Portugala u Lisabonu dodatno je pojačala ambicije na Mundijalu.

Gde je TV prenos?

Žreb koji svi željno iščekujemo na programu je od 18 časova, a direktan TV prenos biće na RTS 1 koji će krajem godine i prenostiti Mundijal!

Ko će igrati na Mundijalu?

Za sada je poznato 29 od 32 učesnika SP, uz napomenu da ćemo preostala tri dobiti u junu posle dodatnog baraža.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Što se tiče Evrope, Vels čeka boljeg iz duela Škotska - Ukrajina, zatim Kostarika igra protiv Novog Zelanda, dok će Peru čekati pobednika meča Australija - UAE. Bilo ko da prođe naći će se u 4. šeširu, a evo i ostalih učesnika.

Prvi šešir: Katar, Brazil, Belgija, Francuska, Argentina, Engleska, Španija i Portugalija.

Drugi šešir: Meksiko, Holandija, Danska, Nemačka, Urugvaj, Švajcarska, SAD i Hrvatska.

Treći šešir: Senegal, Iran, Japan, Srbija, Maroko, Poljska, Južna Koreja i Tunis.

Četvrti šešir: Kanada, Kamerun, Gana, Saudijska Arabija, Ekvador i pobednici preostala tri baraža: Peru - Australija/UAE, Kostarika - Novi Zeland i Vels - Ukrajina/Škotska.

Pravila žreba

Žreb će početi sa timovima iz prvog šešira i u A grupu će ići Katar koji će 21. novembra i otvoriti Mundijal koji traje do 18. decembra.

Timovi iz istog kontinenta biće razdvojeni, osim evropskih zemlaja gde najviše dve mogu da budu u grupi. Za razliku od prethodnih takmičenja, raspored utakmica biće odlučen naknadno i neće se dešavati automatski u zavisnosti kako će timovi biti izvučeni.

Na kraju, grupna faza će trajati 12 dana i imaćemo četiri utakmice po danu.

Želje reprezentacije Srbije

Dragan Stojković, selektor:

Imena protivnika nisu toliko bitna, zanima me isključivo reprezentacija Srbije. Bavim se našim stilom igre, našom taktikom, sistemom i zadacima koje je potrebno da uradimo da bismo došli do cilja. Teren je jedino merilo i potpuno je svejedno protiv koga igrate. Naročito u ovom modernom fudbalu koji gledamo i u kome uživamo, pokazalo se u više navrata da ime protivnika ne znači ništa. Tako govorim i svojim igračima, zahtevam od njih da se fokusiraju na svoju igru i da budu maksimalno fokusirani na svoj deo posla. Koju god reprezentaciju da dobijemo na žrebu, biće to dobra i interesantna grupa koju će cela nacija sa nestrpljenjem iščekivati i jedva čekati počtak Svetskog prvenstva. Čak će i posle žreba biti rano za bilo kakve prognoze, jer nas više od sedam meseci deli do prve utakmice u Kataru - istakao je Stojković.

Ko će izvlačiti kuglice na žrebu?

Kuglice na žrebu u Dohi izvlačiće legendarni srpski fudbalski trener Velibor Bora Milutinović, čuveni Brazilac Kafu i Nemac Lotar Mateus. Osim njih, na žrebu će učestvovati i Nigerijac Džej Džej Okoča, Alžirac Rabah Mađer, Adel Ahmed Malalah iz Katara, Iranac Ali Daje i Australijanac Tim Kejhil.

Koga nećemo gledati na Mundijalu?

Svakako najveće ime jeste Italija, aktuelni evropski šampion koji je u baražu ispao od Severne Makedonije. Zatim, tu su Rusija i Norveška, dok na SP nećemo gledati ni Mohameda salaha čiji Egipat je poražen od Senegala u baražu na penale.

Nigerija, Alžir i Obala Slonovače takođe nisu na Mundijalu, kao ni Kolumbija i Čile iz Južne Amerike.

(Telegraf.rs)